Optužbe da je srpski premijer Dačić u vezi s kriminalcima zapravo su pokušaj državnog udara?

Foto: AFP

"OVO što se u Srbiji događalo proteklih dana bio je svojevrstan pokušaj državnog udara, jer su oni čiji je zadatak bio štititi državne interese zloupotrebljavali službeni položaj i zarad političke manipulacije koristili kontraobavještajne podatke kako bi diskreditirali predsjednika Vlade Srbije", naglasio je u razgovoru za srpski dnevnik Danas Branko Ružić, predsjednik Izvršnog odbora Socijalističke partije Srbije i šef zastupničkog kluba SPS-a.

Premijer Srbije Ivica Dačić već danima odbacuje navode da se svjesno sastajao s osobama koja su povezana s kriminalom. Dačić je rekao da je "s velikom odgovornošću pred narodom i državom pošteno rekao o napadima kojima je izložen". Srpski Blic tako je objavio da postoje audio i video zapisi susreta premijera Dačića s Rodoljubom Radulovićem koji pokazuju da je premijer znao s kim se to sastaje. Kako navodi Blic nitko nije pratio premijera Dačića, već je upao u mjere protiv Radulovića, pa je tako uhvaćen. Izvor lista, koji je imao uvid u dokumente Tužiteljstva za organizirani kriminal, kaže da za to postoje dokazi - audio zapisi Uprave kriminalističke policije, ali i audio i video zapisi Sigurnosne agencije. 
 
"Diskreditiranje premijera u medijima dolazi iz raznih centara moći. Isprepleteni su interesi onih koji žele tako nešto, ali svi oni koji to rade - rade protiv interesa države. Moram istaknuti da sam uvjeren da niti lider Srpske napredne stranke, niti sama SNS, nemaju bilo kakav interes za to, niti stoje iza ddiskreditiranjapremijera", naglasio je Ružić u razgovoru.

Pročitajte više