Optužnica za pohotnog profesora: Učenik ga oralno zadovoljavao za prolaznu ocjenu

Foto: Makarska kronika

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Splitu podignulo je optužnicu protiv R. M., 54-godišnjeg profesora makarske gimnazije. Terete ga za kazneno djelo spolne zloporabe djeteta starijeg od 15 godina, za što zakon predviđa sankciju zatvora od šest mjeseci do pet godina. 

Riječ je o poznatom slučaju koji je prije koji mjesec uzburkao duhove u Makarskoj. Profesor je optužen da je prošle godine u svibnju i lipnju zatražio da ga učenik oralno zadovoljava kako bi prošao određene predmete, što je učenik i napravio.

Oralno zadovoljavanje na dobrovoljnoj osnovi?

Kako smo pisali, učenik je morao profesora nekoliko puta zadovoljiti jer mu nije htio ispraviti ocjenu kako je obećao. Učenik ga je nasamario tako da je naredni "susret" snimio. Priča se zakotrljala nakon što je izgubio mobitel pa su snimke dospjele do određenog broja ljudi.

Nakon što su psihologinja i ravnatelj škole upoznati sa inkriminirajućim materijalom, smjesta su prijavili slučaj policiji, koja je promptno reagirala te idućeg dana pohotnog profesora sačekala pred školom i privela. Ispostavilo se da se radi o kućnom prijatelju roditelja žrtve. Posjećivao ih je u njihovom domu čak i nakon što ga je učenik zadovoljavao.

Profesor inače tvrdi da je sve bilo na dobrovoljnoj osnovi te da učenika nije na ništa prisiljavao...

 

Pročitajte više