Ostavio najbolji dojam: Šurjak Baldasarovog savjetnika zaposlen u gradskoj Čistoći

Foto: Hina

GOTOVO pa na dnevnoj bazi stižu informacije o zapošljavanjima odabranih u splitskim gradskim tvrtkama. Nema dugo da smo izvijestili kako su u Splitskoj obali i Stanoupravi zaposlene supruge nezavisnih gradskih vijećnika Igora Boraske i Damira Vidoševića, a novo kadrovsko pojačanje gradskoj Čistoći stiže u vidu brata supruge savjetnika splitskog gradonačelnika Ive Baldasara.

Anto Perković, šurjak savjetnika za komunalu Davora Marasovića, inače vlasnika poznate restauracije Aspalathos, odnedavna je zaposlen u Čistoći.

Marasović: Nisam ni znao

Savjetnik Marasović poprilično se iznenadio kada smo ga pitali za angažman brata njegove supruge.

"Ja ni ne znam da se zaposlio. Evo to mi je sad prvi glas", kazao nam je Marasović.

Možda ne treba ni napominjati, no Marasović, kao i Vidošević i Boraska, tvrdi da sa zapošljavanjem nema nikakve veze. 

"Ne znam za to uistinu, a ja svakako nisam intervenirao. Svatko se treba izboriti za svoj posao. Šurjak mi je dugo radio u Njemačkoj i tražio je već neko vrijeme posao u Splitu kako bi se vratio. Završio je veleučilište u Zagrebu i kontaktirao je nekoliko firmi", otkrio nam je Baldasarov savjetnik.

Direktor Čistoće: Ostavio je najbolji dojam

Miroslav Delić, direktor Čistoće, koji je ranije vodio splitsku ispostavu Zavoda za zapošljavanje, kaže kako u zapošljavanju šurjaka Baldasarovog savjetnika nema ništa sporno. Natječaj, kao i u slučaju supruga vijećnika Vidoševića i Boraske nije bio raspisan, ali to je već uobičajena praksa u splitskim gradskim firmama.

"Zaposlen je prije dva mjeseca, a prije dvije godine predao je zamolbu. Primljen je mjesto više stručne spreme, kao jedan od poslovođa operativne službe. Voditeljica Ljubica Vrdoljak ga je predložila. Ostavio je najbolji dojam na razgovoru", kazao nam je direktor Čistoće. Delić nam je usput otkrio da svake godine zaprime po 500 molbi za zapošljavanje. Mjesta, dakako, nema za sve, jer Čistoća po godini zaposli 15-ak novih djelatnika, sukladno potrebama posla.

Voditeljica Vrdoljak, koja je dala preporuku za Marasovićevog šurjaka, također je u Gradskom vijeću, i to kao vijećnica oporbenog HDZ-a, pa valja pretpostaviti da Perković ne bi prošao, da stvarno nije bio najbolji kandidat.

Pročitajte više