Otmičar maloljetnika Audijem Q7 ubio biciklista, Državno odvjetništvo odbacilo kaznenu prijavu?!

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Splitu odbacilo je kaznenu prijavu protiv 35-godišnjeg Ozrena Ordulja kojeg je policija prijavila za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom. Ordulj je, naime, 14. listopada prošle godine na cesti Žrnovnica - Srinjine Audijem Q7 oko 18.50 sati usmrtio biciklistu Ivicu Radeljića, mladog arhitekta iz Stobreča, inače, pasioniranog sportaša, dvostrukog prvaka države u maratonu i brdskom trčanju.

Pretjecao, ali nije prekoračio dozvoljenu brzinu?!

Ordulj je naletio na Radeljića dok je pretjecao terenac Land Rover. Sraz je bio silovit. Radeljić u sudaru s terencem od 2,5 tone nije imao nikakve šanse. Ordulj ga je ubio na licu mjesta! Nije ga ni vidio!

Državno odvjetništvo odustalo je od postupka nakon što je prometni vještak Vinko Ugrina zaključio da je Ordulj vozio po propisima te da nije prekoračio maksimalnu dozvoljenu brzinu od 90 kilometara na sat. Radeljića nije mogao vidjeti, jer nije nosio reflektirajući prsluk, zaključio je Ugrina. 

Obitelj preuzela progon

Obitelj pokojnog Ivice Radeljića šokirana je nalazom vještaka Ugrine. Uvjereni su da Ordulj mora kazneno odgovarati. Preuzeli su kazneni progon, splitskom Općinskom sudu nedavno su podnijeli optužnicu protiv Ozrena Ordulja. Suđenje još nije započelo, za očekivati je da će sud naložiti novo prometno vještačenje. Obitelj Ivice Radeljića nije htjela za Index razgovarati o ovom slučaju, no na portalu Dalmacija News objavili su poziv građanima da im se jave ukoliko nešto znaju o nesreći na predjelu Vilar.

Svaki dan biciklirao na posao u 50 kilometara udaljeni Lovreć

Vijest o pogibije Ivice Radeljića s tugom je dočekana u sportskoj zajednici Splita. Pamte ga kao vrsnog sportaša i dobrog čovjeka. Ivica se i sam pribojavao smrti na cesti. Svakog dana iz Stobreča je biciklirao na posao u Lovreć i natrag. Dionica ima nekih 100 kilometara i da je u pitanju samo put koji treba prevaliti, državnom prvaku to ne bi bio nikakav problem. S vozačkom nekulturom i obijesnim tipovima za volanom, sasvim je druga priča. 

Vozač koji je usmrtio Radeljića oteo je maloljetnike i pokupio im pola milijuna kuna!

Ordulj se te večeri vozio kući u Srinjine. U terencu su mu bile još i petogodišnja kći i djevojka. Policiji i javnosti nije nepoznat, u svibnju 2008. godine s bratom Dujom u Kerumovom Jokeru oteo je četvoricu maloljetnika! Prijetnjama je od njih izvukao čak pola milijuna kuna! Duje Ordulj osuđen je na dvije godine maloljetničkog zatvora, a Ozren na tri godine zatvora. U pritvoru je izdržao gotovo dvije godine zatvora, na slobodu je pušten nakon objave presude koncem ožujka 2010. godine.

Pročitajte više