Otvorenje novog zagrebačkog kampusa američkog sveučilišta Rochester Institute of Technology u Centru Bundek

Foto: Press foto

JUČER je u Zagrebu, u Centru Bundek, svečano otvoren novi zagrebački kampus Američke visoke škole za management i tehnologiju (RIT/ACMT-a). Tom je prigodom ujedno i najavljena promjena naziva ove ugledne visokoobrazovne institucije. Naime, kako bi se i po imenu uskladila s matičnom institucijom sveučilištem Rochester Institute of Technology (RIT), Američka visoka škola za management i tehnologiju (RIT/ACMT) svoj dosadašnji naziv promijenit će u R.I.T Croatia (Rochester Institute of Technology Croatia).

U novom kampusu RIT/ACMT-a, na više od 1200 m² nalazi se 7 predavaonica, 2 računalne učionice, prostorije za multimedijalne sastanke, lounge prostorija, veliki auditorium te knjižnica. Prostorije su opremljene najsuvremenijom informatičkom opremom, kao što su Apple iMac računala i iPad uređaji, te Dell i Lenovo računala. U sklopu kampusa nalazi se i Apple regionalni trening centar, najveći Appleov centar te vrste u regiji, koji je opremljen s više od 50 najmodernijih Apple iMac računala i 15 iPad uređaja. Osim toga, RIT/ACMT je studentima u svojim kampusima, u Dubrovniku i Zagrebu, omogućio online praćenje predavanja s ostalih kampusa RIT-a, iz Rochestera i Dubaija, opremivši svoje multimedijalne učionice POLYCOM sustavima, vrhunske HD audio i video kvalitete. Ukupna vrijednost ove investicije iznosi više od 1.200,000 kn. U kampusu se nalazi i knjižnica koja studentima omogućuje pristup nagrađivanoj knjižnici Wallace, središtu za razmjenu sadržaja i informacija RIT-a, koja je poznata kao jedna od najvećih u svijetu, a nudi više od 60 000 knjiga u elektroničkom obliku te nekoliko tisuća baza podataka za pretraživanje.

Svečanom su otvorenju, uz uvaženog gosta, Milana Bandića, gradonačelnika Grada Zagreba, nazočili i članovi Uprave sveučilišta Rochester Institute of Technology, dr. sc. Jeremy Haefner, rektor/potpredsjednik, dr. sc. James Miller, potpredsjednik, dr. sc. James Watters, potpredsjednik, Odjel financije i administracija te Don Hudspeth, predsjednik i dekan, RIT/ACMT-a.

Prigodom svečanog otvorenja Don Hudspeth, predsjednik i dekan, RIT/ACMT-a izjavio je: „Otvorenje našega zagrebačkog kampusa na novoj lokaciji predstavlja još jedan važan iskorak u rastu sveučilišta Rochester Institute of Technology. Na dvije lokacije, u Dubrovniku i Zagrebu, izvrsno smo pozicionirani kako bismo privlačili studente iz Hrvatske, regije, Europe i svijeta i ponudili im kvalitetno američko obrazovanje usredotočeno na profesionalnu pripremu studenata što je temelj za razvoj uspješne karijere. Ako uzmemo u obzir ulazak Hrvatske u Europsku uniju, brojne međunarodne akreditacije dodijeljene našim programima, dvije diplome (američku i hrvatsku) koje dodjeljujemo studentima te nastavu koja se izvodi na engleskom jeziku, vjerujem kako ćemo nastaviti trend rasta na obje lokacije. Potvrdu kvalitete neprestano dobivamo kroz pozitivne povratne informacije od tvrtki koje zapošljavaju naše diplomante, ali i kroz kontinuirani porast broja studenata koji upisuju našu visoku školu, čak i u ovim izazovnim gospodarskim vremenima.“



Američka visoka škola za management i tehnologiju (ACMT) osnovana je 1997. godine u Dubrovniku kao plod suradnje uglednog američkog sveučilišta Rochester Institute of Technology (RIT) u Rochesteru, New York i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske koje je u to vrijeme iniciralo osnivanje privatnih institucija visokog obrazovanja. Danas se Američka visoka škola za management i tehnologiju nalazi na dvije lokacije, u Dubrovniku i Zagrebu. Na studiju se izvode tri preddiplomska stručna studija: Menadžment u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima (Dubrovnik), Međunarodno poslovanje (Zagreb), Informacijske tehnologije (Dubrovnik i Zagreb) te Master of Science studij Service Leadership and Innovation (Zagreb). Programi i nastavni planovi visoke škole u potpunosti su usklađeni sa standardima obrazovanja američkog sveučilišta Rochester Institute of Technology. Mnogi predavači su američki i europski profesori s bogatim međunarodnim predavačkim i profesionalnim iskustvom. Kvalitetu studija potvrđuju brojne međunarodne akreditacije, kao što su: The Middle States Association of Colleges and Schools, The Middle States Commission on Higher Education i AACSB International, The Association to Advance Collegiate Schools of Business.

Pročitajte više