Ovo je fatalna žena zbog koje se raspao zemunski klan

Foto: Blic

ANA SIMIĆ, udovica Cvetka Simića čije je tijelo pronađeno u jarunskom jezeru u Zagrebu, ovoga tjedna na sudu u Beogradu za ubojstvo svog supruga optužila je Sretka Kalinića. Također, kazala je da joj je Kalinićev otac prijetio.

"Simićeva nije prijavila da joj bilo tko prijeti", rekli su za Blic iz srpskog MUP-a. Kalinić tvrdi da njen otac nije prijetio Ani Simić, već da je poslao oca kod nje kako bi saznao prijete li joj prijatelji Luke Bojovića.

Ana Simić je, naime, dok je bila u braku s ubijenim suprugom ljubovala s okrutnim "zemuncem" Kalinićem. Zbog toga smatra da je upravo Kalinić ubio njenog supruga. Kalinić je na sudu to demantirao.

Simić je ubijen u veljači 2010. godine i bila je to prekretnica u potrazi za odbjeglim članovima zemunskog klana Luke Bojovića. Policija je, naime, već tada znala da Simić po Bojovićevom nalogu pomaže odbjeglim "zemuncima" u skrivanju.

U to vrijeme u Zagrebu su se skrivali "zemunci" Kalinić i Miloš Simović, koji su se međusobno posvađali nakon Simićevog ubojstva. Došlo je do svađe u kojoj je Simović teško ranio Kalinića, a nedugo nakon toga obojica su uhićeni.

Vrlo brzo je Kalinić u razgovoru s hrvatskom policijom optužio Bojovića, šefa zemunskog klana, za ubojstvo Milana Jurišića u Španjolskoj. Kada je taj iskaz objavljen u medijima, Bojović je pobjegao iz Srbije. Nije dugo bio u bijegu; s nekolicinom bliskih suradnika uskoro je uhićen u Valenciji.

Izašla je tako na vidjelo i uloga Ane Simić u čitavom slučaju. O njoj je progovorio Simović, koji tvrdi da je Kalinić ubio Cvetka Simića jer je bio bolesno zaljubljen u njegovu suprugu. Simović također kaže da je Kalinić lažno optužio Bojovića.

Pročitajte više