Ovo je najbogatiji Europljanin! Pogodite iz koje zemlje dolazi!

DOK ŠPANJOLSKU potresa strašna ekonomska kriza, jedan njezin državljanin postao je najbogatiji čovjek cijele Europe! Kako javlja Bloomberg, vlasnik grupacije Inditex, 76-godišnji Amancio Ortega, 13. lipnja prema njihovoj je listi milijardera zasjeo na četvrto mjesto, čime je postao najbogatijim Europljaninom! Njegovo se bogatstvo procjenjuje na 39,5 milijardi dolara. Grupacija Inditex vlasnik je više modnih brandova, Zare, Massimo Duttija, Bershke, Stradivarusa, ... te ima 5618 trgovina diljem 84 zemlje.

Odmah iza njega, na petom mjestu nalazi se Šveđanin Ingvar Kamprad s 37,2 milijarde dolara, vlasnik Ikee, a idući Europljanin nalazi se tek na 14. mjestu i to je Bernard Arnault, vlasnik LVMH-a (Moet Hennessy Louis Vuitton), najveće tvrtke luksuznih proizvoda na svijetu. Arnaultovo bogatstvo procjenjuje se na 22,7 milijardi dolara.



Na prvom je mjestu najbogatijih na svijetu Meksikanac Carlos Slim Helu koji se bavi telekomunikacijama, bankarstvom, rudnicima, a ima i udjele u više tvrtki. Njegovo se bogatstvo prema Bloombergovoj listi procjenjuje na 65,4 milijarde dolara.

Osim navedenih, među prvih 15 nalazi se i još jedan Francuz, jedan Brazilac te čak devet Amerikanaca, među kojima su na drugom i trećem mjestu Bill Gates i Warren Buffet.

Pročitajte više