Pacijenti izabrali: Najliječnica je Željka Perić, a najsestra Štefica Bagarić

Foto: Goran Stanzl/Pixsell

ŽELJKA PERIĆ, liječnica obiteljske medicine iz Zdenaca kod Orahovice, i Štefica Bagarić, medicinska sestra Klinike za psihijatriju Vrapče, najbolje su zdravstvene djelatnice za 2014. godinu, po izboru Udruge hrvatskih pacijenata (UHP).


U povodu Svjetskog dana bolesnika, 11. veljače, UHP devetu godinu zaredom dodijelila je zahvalnice najliječnici i najsestri za njihov predani rad, humanost i stalnu dostupnost pacijentima. Nagrađene predlažu i biraju pacijenti, a odabir se potvrđuje i ocjenama kolega iz struke.

Svi građani mogu predlagati

Najliječnika i najsestru mogu predlagati svi hrvatski građani poštom, mailom ili telefonom na adresu Udruge hrvatskih pacijenata, Kopernikova 3, Zagreb.

Cilj priznanja je poticanje društva na više solidarnosti, humanosti, plemenitosti i zahvalnosti, te isticanje pojedinaca u zdravstvenom sustavu koji rade na dobrobit bolesnika, istaknuo je predsjednik UHP-a Marijo Drlje.

Svečanosti uručenja zahvalnica nazočili su ravnateljica Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje Tatjana Prenđa Trupec i ministar zdravlja Siniša Varga koji je istaknuo kako je riječ o kolegicama kojima je skrb o pacijentima "poziv, a ne svagdašnji posao".

"Riječ je o zdravstvenim radnicima koji daju pacijentima malo više 'duše i empatije', a kada to pacijenti prepoznaju, to je velik dobitak za cijeli zdravstveni sustav", izjavio je Varga novinarima nakon proglašenja najliječnice i najsestre.

Pročitajte više