Pakao u Kutini: Direktor zaposlenici nije dozvoljavao na WC, snimao ju je i branio komunikaciju s drugima

Ilustracija: Shutterstock

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Sisku podiglo je optužnicu protiv 66-godišnjeg direktora trgovačkog društva zbog zlostavljanja na radu.

Tereti ga se da je  od 16. svibnja do 14. kolovoza 2014. te od 29. rujna do 12. studenog 2014. sustavno zlostavljao zaposlenicu na radu.

Kako navodi DORH u priopćenju, djelatnici je rekao kako u startu kod njega ima žuti karton te da pripazi da ne dobije i crveni. Također joj je kazao kako se nije dobro ponašala i da "nije vezala konja gdje gazda kaže". Isključio ju je od obavljanja posla te joj zabranio da obavlja čak i manje plaćene poslove na koje ju je rasporedio bez ikakvog opravdanog razloga.

Zlostavljana zaposlenica svakodnevno je dolazila na radno mjesto, no nije smjela obavljati niti jedan zadatak iz opisa njezinog radnog mjesta. Okrivljenik je ostalim zaposlenicima naredio da se distanciraju od spomenute djelatnice i da s njom ne razgovaraju. Istovremeno je i njoj zabranio da komunicira s kolegama.

Tereti ga se i da joj nije dozvolio da ode na WC više od dva puta tijekom radnog vremena, a kako bi pratio drži li se djelatnica tog propisa, naložio je montiranje kamere usmjerene na njezin ured.

Zaposlenica se uslijed svega navedenog razboljela, zbog čega je zatražila liječničku pomoć.

Pročitajte više