Parovi na romantičnim plažama imat će ležaljku za dvoje i wc

Foto: Shutterstock

U HRVATSKOJ ćete se odsad moći sunčati na romantičnoj plaži, plaži za pse, plaži kulture... Naše plaže će podijeliti u 14 kategorija pa će gosti moći ići na one koje im najviše odgovaraju.

Uvode se tematske plaže budući da su naš osnovni turistički proizvod "sunce i more" pa da gostima bude jasnije s čime raspolažemo, objasnio je ministar turizma Darko Lorencin.

>Oscar za uhljebizam ide ministru Lorencinu

Teme će biti označene na info pločama na svakoj plaži, a tamo će se nalaziti i pravila ponašanja. Ovisno o temi plaže, tj. o ciljnoj skupini naznačit će se dnevne informacije, primjerice za surfere jakost, brzina i kretanje vjetra, dok će se za obitelji s djecom označiti razina UV zračenja,temperatura mora i sl.

Plaže se neće širiti

Zanimljivo je da će sve plaže imati sanitarni čvor pa čak i kategorija udaljene prirodne plaže. Parovi će na romantičnoj plaži moći uživati u ležaljkama za dvoje jer je to minimalni tehnički uvjet kategorije, ali i u najvećem prostoru za sebe jer je planirani prostor za kupača 15 metara kvadratnih.

Nacionalnim programom upravljanja i uređenja morskih plaža trebala bi se rasteretiti postojeća kupališta. U programu će sudjelovati sve priobalne županije, a će trajati dvije godine.

Svaka lokalna zajednica odlučuje kakve će plaže imati. Projektom nije predviđeno proširenje dosadašnjih kapaciteta nego se samo plaže mogu urediti tako da budu atraktivnije. Jedna plaža može imati nekoliko različitih kategorija. Primjerice, na jednom mjestu može biti urbana promenadna plaža,ali i plaža sa zabavnim sadržajima za mlade.

Sve detalje možete pročitati u dokumentu koji prilažemo.

 

Pročitajte više