Peticija podrške: "Emisija ´Na rubu znanosti´ zaslužuje da ostane na programu HRT-a i dobije bolji termin!"

Foto: HRT

"OSPORAVATELJIMA kvalitete ove emisije, a to su navodno znanstvenici koji bi trebali imati otvoren, kritički i analitički um, se suprotstavljamo, jer mi, kao vjerni gledatelji, imamo svako pravo tražiti da emisija, po mnogima jedina koju prate na tv-u, ostane na programu".

Dio je to teksta peticije kojom su gledatelji odlučili pružiti podršku emisiji "Na rubu znanosti", koju na HTV-u vodi i uređuje Krešimir Mišak. Internetska peticija objavljena je na stranici GoPetition. Radi se o odgovoru na otvoreno pismo, koje je sročila skupina znanstvenika, a u međuvremenu su ga supotpisali i brojni građani, a kojim se traži da se Mišak sankcionira zbog širenja laži i pseudoznanosti.

"Smatramo da emisija ne samo da zaslužuje ostati na programu, nego zaslužuje i bolji termin prikazivanja. Urednik i voditelj emisije Krešimir Mišak je jedan od rijetkih koji uspijeva zadržati staru publiku i privući novu već dobrih 10 godina", tvrde autori peticije kojom pružaju podršku emisiji "Na rubu znanosti".

Tvrde da emisiju podržavaju zato što su "željni novih saznanja", te zato što smatraju "da znanost, pa i prirodne i neprirodne pojave treba sagledati iz svakog kuta, i da nove spoznaje ne donose ništa loše, jer na kraju samom gledatelju ostaje da donese zaključak".

"Ovim putem se zahvaljujemo HTV-u i uredniku Krešimiru Mišaku što su nam omogućili da dobijemo i drugo mišljenje o svakodnevnim pojavama i događanjima i što je omogućena sloboda govora i mišljenja, te događaja koje znanost ne priznaje. Unaprijed se zahvaljujemo vodstvu HTV-a što će nam omogućiti da i dalje pratimo emisiju namijenjenu nama - vjernim gledateljima!", poručuju autori i potpisnici peticije.

Pročitajte više