Petraču oduzeli putovnicu, u četvrtak odluka o tome hoće li nazad iza rešetaka

HRVOJE PETRAČ ipak se pojavio danas pred sudom na zakazanom ročištu, iako su mnogi dvojili o tome. Sud mu je danas zbog čestog napuštanja Hrvatske bez sudskog odobrenja oduzeo putovnicu, a odluka o kazni, odnosno o tome hoće li nazad iza rešetaka, trebala bi biti donesena u četvrtak.

U posljednjih pet mjeseci, otkako je na uvjetnoj slobodi, 20-ak je puta napustio zemlju bez odobrenja te nije isključen povratak iza rešetaka. Prijeti mu 10 mjeseci zatvora.

Jedan od uvjeta izlaska na slobodu nakon presude za otmicu sina generala Zagorca bio je da ne smije napuštati zemlju bez odobrenja. S obzirom da je to prekršio, Petrača čeka kazna. Njegov odvjetnik Velimir Došen vjeruje da će dobiti samo opomenu.

Devčić: Sudac će odlučiti je li Petrač prekršio uvjete

Sudac Zdravko Jambrović u četvrtak bi trebao donijeti odluku o mogućoj kazni. Najstroža bi bila povratak iza rešetaka. "Sudac izvršenja će razmotriti sve ove razloge i onda će odlučiti je li Hrvoje Petrač prekršio uvjete koje je dobio u trenutku kada je napustio izdržavanje kazne zatvora", rekao je glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić.

Pročitajte više