Petrov: Napravili smo čudo, smanjili smo dug Metkovića za 6,4 milijuna kuna!

Foto: Press materijal

SEDAM mjeseci nakon što su preuzeli vlast u Metkoviću novo gradsko vodstvo danas je na konferenciji za medije objavilo kako su uspjeli smanjiti gradski dug za čak 6,4 milijuna kuna, što je 35 posto realnih godišnjih prihoda Grada Metkovića.

Gradonačelnik Božo Petrov doveo je Grad u red te se sve obveze plaćaju redovito. Svakog su mjeseca vraćali skoro milijun kuna duga, a da Grad nije digao nikakav kredit, istaknula je zamjenica gradonačelnika Katarina Ujdur.

Vraćanje milijunskog duga ne bi bilo moguće bez oštrih rezova. Gradonačelnik Petrov tako ima plaću od 3600 kuna dok zamjenici gradonačelnika volontiraju, a vijećničke naknade iznose samo jednu kunu.

"Zahvaljujući tako oštrim mjerama napravili smo čudo. Dug smo smanjili za 6.462.310,60 kn. Toliko smanjenje duga omogućuje nam da možemo jednostavnije planirati izvršenje proračuna te ulaganje u poduzetničke i razvojne projekte. Stoga nećemo i dalje moći istom dinamikom smanjivati dug Grada nego ćemo naglasak staviti na projekte do kojih možemo doći bez konopaca oko vrata i s mogućim ovrhama, kakva je situacija bila prvih mjesec dana, kada su nam "jako zahvalni" dobavljači iz vremena bivše garniture dostavljali ovrhe. Pred nama je još uvijek više nego težak posao kako bismo podignuli grad koji nam je ostavljen na koljenima", dodao je gradonačelnik Petrov.
 

Pročitajte više