Pijan skrivio smrt 16-godišnjaka, dobio godinu dana zatvora

Foto: Arhiva

ANTONIO P. osuđen je nepravomoćno na splitskom Općinskom sudu na godinu dana zatvora zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je 20. prosinca 2009. godine malo poslije ponoći na jadranskoj magistrali u Dućama kod Omiša poginuo 16-godišnji I. T., dok su još trojica putnika u Citroen Saxu, svi 19-godišnjaci, zadobili teške ozljede.

Okrivljeni nije svladao zavoj, izletio je Saxom i udario u zid pa u metalni stup reklame i na kraju u rasvjetni stup. Prema optužnici Općinskog državnog odvjetništva u Splitu, utvrđeno je da je Antonio imao 1,57 promila alkohola i da je vozio gotovo 100 kilometara na sat unatoč ograničenju brzine od 60 km/h.

Za volan sjeo nakon tri piva i gemišta

Na sudu je izjavio da se ne osjeća krivim. Priznao je da je popio dvije, tri pive i gemišt od bijelog vina. Brat ga je zamolio da prebaci auto do kuće. Kazao mu je da je popio pa ne može voziti. Popio je bio i Antonio, ali ga to ipak nije spriječilo da sjedne za volan bratovog Saxa. Usput je naletio na prijatelje pa ih je ukrcao da ih poveze do kuće. Same nesreće se ne sjeća.

Pokušao se ispričati majci preminulog 16-godišnjaka, ali nije. Kaže da majka još nije spremna za to.

Sud je sankciju odmjerio imajući u vidu mladenačku nezrelost i izraženo kajanje okrivljenog, kao i okolnost da oštećena obitelj nije tražila kazneni progon. 

Pročitajte više