Piršić: Holy je povrijedila ego premijera Milanovića, razmišlja se o njezinom izbacivanju iz stranke

MIRELA Holy i njene izjave trebale bi biti tema sjednice predsjedništva SDP-a koja bi se mogla održati već idući tjedan, doznaje se u SDP-u. Hoće li Holy biti samo opomenuta ili joj prijete i oštrije sankcije?

Zoran Milanović po stoti je put stao na stranu Radimira Čačića. Zbog Holy i priče o Čačićevom nasrtaju mu je, kako je jučer izjavio, nelagodno.

"To su prilično teške optužbe koje dolaze s velikim zakašnjenjem. Navodno su tamo bili svjedoci, moji bliski suradnici. To je bila i gospođa Holy, imala je moje veliko povjerenje i potpunu autonomiju, a ovo sada gledam s priličnom nelagodom", rekao je Milanović.

Milanoviću Holy već ide na živce?

Milanović je već nekoliko puta naglasio da je Holy imala veliko povjerenje, sugerirajući da ga više nema i svakim danom sve više dajući do znanja da mu njezine izjave idu na živce. Čačićev Jambrač bio je bolji kandidat od Holyine Kalambure, kazao je nedavno.

"Osoba protiv koje se vodi postupak. I što sad da radimo? Još se obećavalo, javno pred kamerama, da će protiv te osobe biti ukinuta optužnica. Samo kaj mi 20 kila smeća nije palo na stopala kad sam to čuo tamo na onom smetlištu", rekao je Milanović.

A sada će o svemu raspravljati predsjedništvo SDP-a. Je li im Holy previše naštetila svojim izjavama? Hoće li biti samo spomenuta ili možda čak i izbačena iz stranke? Odgovore bi trebali doznati već idući tjedan. Holy je ranije govorila da ju ništa više ne bi iznenadilo.

"Ne želim biti u timu u kojem je govorenje istine razlog za isključenje"

Mirela Holy u pismenoj je izjavi Media servisu jutros komentirala moguće isključenje iz SDP-a, a njezin pismeni komentar donosimo u cijelosti.


Ukoliko vodstvo stranke odluči da me, zbog moje potvrde autentičnosti mailova te potvrde informacije da je PPVRH Radimir Čačić vršio pritisak na mene i mog pomoćnika ne bi li gospodin Jambrač bio postavljen na poziciju zamjenika direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, treba isključiti iz stranke neću se žaliti na tu odluku jer ni ne želim biti u timu u kojem je govorenje istine razlog za nečije isključenje.

S poštovanjem,  Mirela Holy

SDP "ne želi komentirati tračeve"

O svim navodima službeno se danas oglasio i SDP, iz kojeg su u izjavi za javnost poručili kako se "o tome uopće nije razgovaralo, niti na Predsjedništvu Stranke niti na drugim tijelima. Niti je planirana ikakva izvanredna sjednica Predsjedništva s tim u vezi.

"Niti jedan tekst ili prilog o tome nije došao niti je potvrđen iz službenog ili neslužbenog izvora u SDP-u. Štoviše, demantiran je", poručuju iz SDP-a, uz dodatak kako tračeve  neće komentirati ni sada ni ubuduće.

"Zeleni" je spremno očekuju

Dobro je poznato da bi Holy, u slučaju da je izbace iz SDP-a, raširenih ruku dočekali "Zeleni". Novi list piše kako bi se u tom slučaju ona vjerojatno pridružila skupini ekoloških udruga pod nazivom Plavi forum, među kojima je i Eko Kvarner Vjerana Piršića.


"Siguran sam da će vrh SDP-a na kraju isključiti Mirelu Holy, a mi ne krijemo da je podržavamo i da bi njenim dolaskom u naše redove naša zajednica udruga civilnog društva dobila okvir za političko djelovanje, na čemu duže radimo, dosad na lokalnim izborima s nezavisnim listama, a ubuduće možda i u parlamentu", kaže čelnik Eko Kvarnera Vjeran Piršić.

"Znam da priželjkuju da im se pridružim. Ali ja ne radim na tome sada", poručila je Holy. Stvari su sad nešto jasnije: ukoliko je iz SDP-a odluče izbaciti, Holy se neće buniti i prkositi, ali ako je samo zamole da napusti stranku, "onda ipak ne bude otišla".

Na tapetu će biti i "slinavci"

U svakom slučaju, SDP-ovci se sve češće okupljaju na Iblerovom trgu. I ovaj tjedan održana je sjednica predsjedništva, a iako se trebalo raspravljati o Komadininom slučaju "slinavci", Zoran Milanović o tome nije želio raspravljati.

Piršić: Razmišlja se o izbacivanju Holy iz SDP-a

Iako SDP demantira da razmišlja o izbacivanju Mirele Holy iz stranke, predsjednik udruge Eko Kvarner Vjeran Piršić, tvrdi da je on od nekih članova SDP-a čuo drugačije.

"Ono što mogu potvrditi da ljudi koji jesu u SDP-u i koji surađuju sa civilnim društvom, veoma jasno upozoravaju da se događa situacija da se razmišlja o izbacivanju Mirele Holy iz SDP-a, prvenstveno zbog povrijeđenog ega premijera, a to pod utjecajem PPVRH-a Čačića", istaknuo je Piršić.

Demantirao je glasine da će Holy pridružiti eko udrugama, ali je obećao da će, postane li nezavisna zastupnica, i dalje uživati apsolutnu podršku eko aktivista. Dodaje da će, prevlada li u SDP-u racio, Mirela Holy ostati u SDP-u jer su, po njemu, kadrovi poput nje potrebni toj stranci.

Pročitajte više