Pljušte optužbe za kršenje izborne šutnje u Splitu: SDP zvao na birališta, kler se svrstao uz HDZ!

Foto: Duje Klarić/Cropix

U SPLITU se HDZ i SDP međusobno optužuju za kršenje izborne šutnje. SDP se žali da se kler svrstao uz HDZ, odnosno, da se sa sinoćnjeg otvorenja crkve Materinstva Blažene Djevice Marije na Brdima pozvalo birače da glasaju za "naše", tj. za HDZ-ove kandidate za gradonačelnika i župana, Vjekoslava Ivaniševića i Zlatka Ževrnju. Misao je navodno izrekao don Alojzije Bavčević, prvi župnik na Brdima, no to nam je demantirao šef splitskog HDZ-a Petar Škorić.

HDZ-ovci i vrh klera na zajedničkoj večeri nakon posvećenja crkve na Brdima

"Ja to nisam čuo. Don Alojzije uopće nije govorio. Misu je predvodio nadbiskup Marin Barišić, izbori se uopće nisu spominjali. Župnik don Darko Matijević zahvalio se poslije ljudima koji su pomogli realizaciji ideje o crkvi stare 47 godina. Normalno je da su tu bili ljudi iz HDZ-a. Kako smo vjernici, sasvim je normalno da smo bili i na misi te kasnije na večeri koja je organizirana u podrumu crkve. Prigovori SDP-a sasvim su neutemeljeni. Optužili su nas i da je HDZ dijelio sir i pršut, a to nije istina", kazao nam je Škorić. 

Don Ivan se već žalio da crkva favorizira HDZ, a njega demonizira

Inače, već nam se i don Ivan Grubišić požalio da se s oltara favorizira HDZ-a, a njega - demonizira. Nije tajna da ga zovu - crveni pop.

Grubišić nije ostao dužan, prozvao je i crkvu, HDZ, a i državna tijela poput policije. Pasivno ponašanje u slučaju nekakvih neregularnosti na izborima prije dva tjedna, navelo je don Ivana na zaključak da su - uvezani.

HDZ: SDP traži podršku za Baldasara i nudi prijevoz do biračkog mjesta

Inače, ni HDZ nije ostao dužan pa su i oni prijavili SDP-ovce za kršenje izborne šutnje. Navode kako su im se javili građani koji su dobili poziv s broja 01 559 0622. Tražila se podrška Ivi Baldasaru te nudio prijevoz do biračkog mjesta. HDZ-ovci su urgirali da Izborno povjerenstvo žurno intervenira i zatraži prestanak pozivanja građana.

Baldasar nam je potvrdio da je spomenuti broj upravo broj SDP-ovog "call centra", ali ne zna ništa konkretno o pozivanju građana da mu daju podršku. 

 

 

Pročitajte više