Pločanski svećenik Petar Mikić ima vlastiti cjenik: Izostanak s mise 20, a upis na vjeronauk 100 kuna!

KONTROVERZNI pločanski svećenik don Petar Mikić već nekoliko godina svojim, u najmanju ruku čudnim, odlukama šokira sve mještane. Usprkos brojnim primjedbama, nije prekinuo višegodišnju praksu doslovnog pljačkanja vjernika Župe Kraljice neba. Don Mikić ima vlastiti cjenik, prema kojem naplaćuje apsolutno sve, od izostanaka s mise do blagoslova stanova.

Posljednja u nizu njegovih kontroverznih odluka je ona da ne želi krizmati djevojku jer joj brat nije dolazio redovito na misu. Naravno, i to stoji na njegovoj "listi zapovjedi i cijena". O cijelom je slučaju danas obaviješten i glavni vikar, a njegov odgovor još je šokantniji od postupaka don Mikića. Naime, vikar tvrdi da je Mikić jednostavno takav i da se s time treba pomiriti ili obratiti državnom odvjetniku Mladenu Barišiću. Ipak, dodao je da će, ukoliko se tako postupi, svećenik biti samo još gori.

Don Mikić od jednog je župljanina tražio 1.800 kuna da bi mu obavio pokop jer godinama nije donirao novac Crkvi. Budući da su mu brojke očito jača strana, svećenik je izračunao da je upravo to vrijednost koju je župljanin za to vrijeme trebao dati župi.



Od ostalih svećenikovih "zapovjedi" svakako valja izdvojiti onu da je krizmanicama zabranio nošenje crvenih haljina jer je on HDZ-ovac i mrzi SDP, kao što je i dječacima zabranio da si obriju glave, inače neće smjeti na krizmu. Uoči svakih izbora don Mikić na oltar izvisi za koga treba glasati, a izračunao je i točan iznos koji svaki vjernik treba platiti za godišnji blagoslov kuća. Za niti jednu od ovih naplata, naravno, nije izdao račun.

Pročitajte više