Pobojali se štete u proračunu: U Dugopolju odgodili referendum o komunalnom doprinosu

Foto: Davor Radošević

DUGOPOLJE ipak nema referendum na Uskrs. Kako se doznaje od predsjednika Organizacijskog odbora za provedbu referenduma Davora Radoševića, Općina Dugopolje stvar je predala Upravnom sudu te tako odgodila referendum o komunalnom doprinosu za kunu.

Načelnik Dugopolja protiv referenduma

Načelnik Stanko Balić nažalost nije bio dostupan za komentar, no Indexu se već požalio kako bi u slučaju da referendum prođe, Općina ostala bez značajnog izvora punjenja proračuna tako da ovaj pravni potez i nije preveliko iznenađenje. Balić, koji je na čelu Dugopolja naslijedio aktualnog župana Zlatka Ževrnju, prije nekoliko dana naložio je komunalnom redaru da poskida plakate Organizacijskog odbora jer ga nisu pitali za dozvolu za lijepljenje. Nije vidio nikakav problem što je referendum organiziran na Uskrs, premda su mnogi posumnjali da na taj način općinska vlast želi odvući građane s glasačkih mjesta.  

"Pozivamo institucije da osiguraju demokraciju u Dugopolju"

Radošević, očekivano, ne krije razočaranost.

"Još se jednom pokazalo da je sve na što smo upozoravali bila istina. Iako smo poduzeli sve radnje i mjere predviđene zakonom, čelnici Općine Dugopolja igrali su pokvarenu i prljavu igru s ciljem da do referenduma ne dođe, uskraćujući tako ustavno pravo građanima Dugopolja. Za sada su uspjeli u svom naumu. Putem Upravnog suda skrojili su rješenje kojim se referendum odgađa do daljnjeg. Počelo je opstrukcijom oko prikupljanja potpisa, nastavilo određivanjem referenduma na Uskrs i skidanjem naših plakata. Sada su uložili žalbu s tezom da bi uspješnim referendumom nastala šteta za Općinu. Donedavna su se na sva zvona hvalili kako je Dugopolje najrazvijenija i najbogatija Općina, a danas malim ljudima uzimaju od usta naplaćivanjem legalizacije njihovih kuća koje su krvavo izgradili. Nadamo se da će ovome uskoro doći kraj. Pozivamo nadležne institucije da osiguraju demokraciju u Dugopolju", kaže Radošević. 

 

Pročitajte više