Počelo razvedravanje, na A6 ukinuti zimski uvjeti

Foto: Index

OD PONEDJELJKA u 6 sati ujutro ukinuti su zimski uvjeti na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na većini državnih, županijskih i lokalnih cesta u Gorskom kotaru i Lici te na širem području Pazina (u Istri).

Na dionicama autoceste A1 između vijadukta Božići do južnog portala tunela Sveti Rok te između Vučevice i Vrgorca zbog susnježice vozi se uz ograničenje brzine.

Promet teretnih vozila pojačan je na graničnom prijelazu Bregana na izlasku. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Trajekti i katamarani plove redovito.

Očekuje nas postupno razvedravanje

Hrvatsku u ponedjeljak očekuje postupno razvedravanje sa zapada, na sjevernom Jadranu već od jutra, izvijestio je Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

U ostalim krajevima ujutro su još ponegdje moguće oborine, na kopnu snijeg, a u Dalmaciji većinom kiša. Na južnom Jadranu će se veći dio dana zadržati promjenljivo uz mogućnost za povremenu kišu, u zaleđu i snijeg.

Vjetar u unutrašnjosti uglavnom slab, na Jadranu slaba i umjerena bura i sjeverozapadnjak, samo ponegdje povremeno i jaki. Najviša temperatura od 0 do 5, na Jadranu između 6 i 11 stupnjeva Celzijusa.

Pročitajte više