Počelo uklanjanje objekata na Branimirovoj tržnici, ugostitelji u pomoć pozvali Živi zid

Foto: Patrik Maček / Pixsell

RADNICI Tržnica Zagreb došli su danas na Branimirovu tržnicu, kako bi obavili pripreme za najavljeno uklanjanje pojedinih objekata. Filip Borac, direktor Tržnica Zagreb, tvrdi da će se micati samo objekti koji "izgledaju kao ruglo".

Planirano je uklanjanje devet napuštenih objekata koji ne posluju već godinama, ali još nije poznato što će niknuti na njihovom mjestu.

Protiv uklanjanja objekata na Branimiru pobunili su se ugostitelji koji i dalje imaju objekte na placu. Izvorni plan je, naime, bio da se i njihove objekte ukloni, te da ih se preseli na drugu stranu tržnice. 

Na kraju im je četvero ugostitelja ipak dobilo dozvole da ostanu na istom mjestu, ali oni i dalje strahuju da je to samo privremeno, te da njima prijeti uklanjanje pa su u pomoć pozvali i članove Živog zida. Kažu da su dobili samo usmeno obećanje da će nastaviti poslovati na istoj lokaciji, ali nemaju ništa napismeno.

"One koji rade nećemo dirati", obećava Borac, dodajući da je krajnje vrijeme da se uklone napušteni objekti i propali štandovi.

 
 
 
 

Pročitajte više