Početak novog tjedna donosi stabilnije i toplije vrijeme: U cijeloj će zemlji biti sunčano i suho

Ilustracija: Shutterstock

NAKON nekoliko dana kiše, pljuskova i grmljavinskih nevremena, napokon nam se vraća proljetno i sunčano vrijeme.

U kopnenoj Hrvatskoj danas prijepodne će prevladavati pretežno do posve oblačno, mjestimice uz povremenu kišu, u višem gorju snijeg. Do sredine dana kiša će stati, a sa zapada će se početi razvedravati. U Slavoniji će oblačno s povremenom kišom ostati do pred kraj dana. Na sjevernom Jadranu prijepodne umjereno do pretežno oblačno, od sredine dana pretežno sunčano, a u Dalmaciji promjenljivo oblačno, ponegdje još s malo kiše. U unutrašnjosti će puhati umjeren, u sjeverozapadnim i gorskim predjelima i jak vjetar sjevernih smjerova. Na sjevernom će Jadranu biti jake, pod Velebitom na udare olujne bure, koja će popodne postupno slabiti. U Dalmaciji će još u noćnim satima biti juga, zatim će zapuhati umjerena i jaka bura. Temperature u jutarnjim satima od 4 do 9°C na kopnu te između 10 i 13°C na moru. Danju u kontinentalnoj Hrvatskoj između 9 i 15°C, a na obali i otocima između 14 i 19°C, javlja meteo-info.

Početak novog tjedna donosi stabilnije i toplije vrijeme. U cijeloj će zemlji biti pretežno sunčano i suho uz malu, na Kvarneru, u unutrašnjosti Istre te u zapadnim i sjeverozapadnim kopnenim predjelima popodne povremeno i umjerenu naoblaku. U Dalmaciji će biti vedro ili pretežito vedro. Vjetar će u unutrašnjosti zemlje biti slab, većinom sjeverni i sjeveroistočni. Duž Jadrana će puhati slaba i umjerena bura i sjeverozapadnjak. Jutro će biti razmjerno svježe, na kopnu će se mjeriti između 5 i 8°C, u višem gorju i koji stupanj manje, na moru od 10 do 15°C. U najtoplijem se dijelu dana očekuje od 12 u gorju do 17°C u nizinama kopnene Hrvatske, a na obali i otocima između 18 i 22°C.

U utorak se nastavlja razdoblje suhog i stabilnog vremena. U cijeloj će zemlji biti pretežno sunčano uz ponajviše malu naoblaku, samo će u jutarnjim satima u unutrašnjosti zemlje mjestimice biti niskih oblaka. U unutrašnjosti će zapuhati slab jugoistočni vjetar, dok će na Jadranu biti slabog do umjerenog sjeverozapadnog i zapadnog, ponegdje i jugozapadnog vjetra. Jutarnje temperature zraka na kopnu će se kretati između 5 i 11°C, na moru od 12 do 16°C. Najviše dnevne temperature na kopnu će još malo porasti, pa se u najtoplijem dijelu dana očekuje između 17 i 20°C, dok će obala i otoci imati većinom od 18 do 21°C.
 

Pročitajte više