Počinje Advent u Zagrebu: "Za ovu godinu imamo puno iznenađenja"

Screenshot: YouTube

PREDSTAVLJEN je program ovogodišnjeg Adventa u Zagrebu, koji je prema riječima direktorice zagrebačke turističke zajednice Martine Bienenfeld, bogatiji nego prije.
 

"Za ovu godinu imamo puno iznenađenja. Posebno bih istaknula klizalište koje će biti postavljeno na Tomislavovom trgu. Imat ćemo poseban božićni koncert sa Zagrebačkih balkona nedjeljama, a ono na što smo posebno ponosni je to da ćemo ove godine imati advent na Europskom trgu", rekla je Bienenfeld.

Svečano otvorenje klizališta na Tomislavcu je dan uoči Svetog Nikole, 5. prosinca. To će ujedno biti i središnje klizalište u centru grada, budući da ono na glavnom trgu više neće biti u funkciji...

"To je još jedan od pomaka u odnosu na ono što je bilo prošle godine i u odnosu na to da smo osluškivali želje građana i u suradnji sa strukom smo došli do zaključka da se klizalište sa Trga premješta na Tomislavov trg u sklopu Lenucijeve potkove", dodaje Bienenfeld.

Lušetić: Stajemo bok uz bok svjetskim metropolama

Uz Fuliranje kod žičare, Adventa na Zrinjevcu i glavnom trgu te žive jaslice, i ove godine očekuje nas puštanje lampiona s Dolca u zrak 26. prosinca, klasika i jazz na Cvjetnom, a veselo će biti i u novogodišnjoj noći.

Sve u svemu, stajemo bok uz bok svjetskim metropolama, pohvalio se zamjenik pročelnika za obrazovanje, kulturu i sport Tedi Lušetić...

"Mislim da se možemo složiti da grad Zagreb ne samo staje rame uz rame velikim europskim metropolama, nego da on to zaista i jest. Ako se sjetimo prošle godine i ovog ljeta, svih velikih događanja, sve što je u gradu bilo, mislim da će i ove godine Advent u Zagrebu biti doista nešto posebno", rekao je Lušetić.

Da Zagreb postaje ozbiljna turistička destinacija pokazuju i svježi rezultati iz prošlog mjeseca, koji u odnosu na prošlogodišnji listopad bilježi 16 posto više dolazaka i 18 posto više noćenja. Advent u Zagrebu, koji počinje 29. ovog mjeseca, sigurno će dodatno povećati turistički promet.

Pročitajte više