Pogledajte video: "Stranačka vojska" A-HSP-a prisegu ipak morala položiti iza zatvorenih vrata

Screenshot i video: YouTube

NAKON što je "stranačkoj vojsci" proustaškog A-HSP-a propao pokušaj da se postroje i polože prisegu na Trgu bana Jelačića, odlučili su to obaviti u četiri zida. Sve su snimili i snimku postavili na YouTube.

Prisegu je manji broj A-HSP-ovaca položio pred Zoranom Marekovićem, kojeg je zapalo zapovjedništvo nad Hrvatskim domoljubnim snagama, kako su A-HSP-ovci nazvali svoju "vojsku". Polaganju prisege nazočio je i "vrhovni zapovjednik", odnosno stranački vođa Dražen Keleminec, kojeg je u subotu privela policija zbog namjere da održi skup usprkos zabrani ministra policije Ranka Ostojića.

Tekst prisege A-HSP-ove "stranačke vojske" glasi ovako:

"Zaklinjem se bogom svemogućim i svime što mi je sveto da ću se držati načela i pokoravati se propisima, te bezuvjetno izvršavati sve odredbe vodstva Hrvatskih domoljubnih snaga, da ću svaku povjerenu mi tajnu najstrože čuvati i nikome odati. Zaklinjem se da ću se boriti za oslobođenje države Hrvatske od ropstva zvanog Europska unija, zaklinjem se da ću jedanput izborenu hrvatsku državnu samostalnost i hrvatsku narodnu slobodu čuvati i braniti. Ako se ogrješim u ovu prisegu, svjestan sam svoje odgovornosti za svaki svoj čin i propust. Ima me po propisima stići kazna. Tako mi bog pomogao. Amen".

Pročitajte više