Pogoduju bespravnim graditeljima: Grad Split želi sprovesti kanalizaciju i vodovod na Marjanu?!

Ilustracije: Društvo Marjan

DRUŠTVO Marjan pobunilo se protiv polaganja kanalizacijski cijevi u zaštićenom pojasu Marjana. Pitaju se kome treba da se cijevi polažu do parcela na kojima (još uvijek) nema kuća, a i do onih koji su bespravno gradili.

Grad Split je, naime, objavio javni poziv za uvid u spis za zahvat izgradnje vodoopskrbnog i kanalizacijskog cjevovoda u ulici Pod Kosom na Mejama u postupku izdavanja lokacijske dozvole na zahtjev Vodovoda i kanalizacije.

Rutinski zahvat

Sve izgleda kao rutinski i poželjan zahvat poboljšanja životnih uvjeta građana Splita, no nigdje se ne spominje da će se glavnina zahvata odvijati u zaštićenom dijelu prirode Park šume Marjan, upozoravaju.

"Ne spominje se ni da će se zahvat odvijati na parcelama u Park šumi za koje se traži legalizacija protupravno izgrađenih i još uvijek nedovršenih višekatnica sa stanovima za tržište. Ne spominje se niti zašto zahvat predviđa postavljanje kanalizacijskih cijevi duboko u Park šumu Marjan do parcela na kojima ne postoje nikakve građevine. Radi li se o stvaranju preduvjeta za nove gradnje na parcelama koje nisu izgrađene? Tko je to i s kojim pravom odlučio da građani Splita plaćaju postavljanje vodovodne i kanalizacijske infrastrukture onima koji su protupravno gradili zgrade u zaštićenom dijelu prirode Park šume Marjan", pitaju se u Društvu Marjan.

Pročitajte više