Policija: Ovaj čovjek povezan je s ubojstvom Klice, jeste li ga vidjeli?

Foto: PU zagrebačka

ZAGREBAČKA policija objavila je fotorobot osobe za koju vjeruju da je povezana s likvidacijom Vinka Žuljevića Klice. Kontroverzni poduzetnik kojeg se dovodilo u vezu s kriminalnim podzemljem ubijen je, podsjećamo, početkom svibnja.

Sumnjivca za kojim tragaju PU zagrebačka opisuje kao muškarca u dobi od 30 do 35 godina, visine oko 180cm, svijetle puti, smeđe kose duljine nekoliko centimetara počešljane u desnu stranu, nema zaliske, nema visoko čelo, smeđih očiju, smeđih obrva koje nisu spojene, nema bore oko očiju niti na čelu. Obrijan je (slaba dlakavost brade), glatke kože lica, pravilnog ravnog nosa srednje veličine, nema velike obraze, uši srednje veličine, navode iz policije.

Policija vjeruje kako bi muškarac s fotorobota, ako ga uspiju pronaći, mogao ponuditi dokaze koji će dovesti do razrješenja Klicinog ubojstva. Zasad nije poznato je li osoba na fotorobotu jedan od počinitelja ili pomagača pri počinjenju kaznenog djela.

Žuljević je, podsjećamo, 3. svibnja likvidiran u klasičnoj mafijaškoj sačekuši. Ubojice su ga pratili na povratku s ranojutarnje mise, te najprije otvorili vatru na njegov automobil, a zatim su ga izvukli iz vozila i dovršili posao. Sve je bilo izvedeno vrlo brzo, a par sati kasnije pronađen je zapaljeni automobil kojeg su koristili prilikom likvidacije.

Policija je reagirala tako što je formirala specijalni tim za istragu Klicinog ubojstva. Istražitelji su se povezali s kolegama iz Srbije i Žuljevićeve rodne Bosne i Hercegovine, vodeći se već više puta dokazanom logikom da za pripadnike kriminalnog podzemlja granice koje su nastale raspadom Jugoslavije ne postoje.

O motivima ubojstva još nema službenih informacija, ali pretpostavlja se da se radi o mafijaškom obračunu. Klicu se, naime, u medijima povezivalo s mafijaškim klanom na čijem je čelu bio likvidirani Vjeko Sliško. Bivši pripadnik HVO-a Klica široj javnosti postao je poznat nakon što je ubio Veselina Marinova u jednom zagrebačkom kafiću. Iako je u Marinova ispucao pet metaka, sud je zaključio da se radilo o samoobrani.

 
 
 

Pročitajte više