Policija i DORH u Hrvatskim šumama zbog nepravilnosti u poslovanju: Privedena dvojica poslovođa šumarije

POLICIJA je u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Koprivnici ušla u Hrvatske šume. Iz policije ne žele govoriti o detaljima istrage, ali su zato iz Uprave Hrvatskih šuma potvrdili kako su dvije osobe privedene te su s njima obavljeni obavijesni razgovori. Istraga navodno traje već nekoliko tjedana.

"Zbog sumnji u kriminal, PU koprivničko-križevačka na obavijesni razgovor privela je dvojicu poslovođa iz šumarije Kloštar Podravski te su nakon ispitivanja pušteni na slobodu. Roba za koju se sumnja da je predmet kriminala, a riječ je o 15-ak metara kubnih navodno deklasiranog drva, trenutačno je zaplijenjena u skladištu pilane i nedostupna nam je za provjeru dok se ne završi istraga ovlaštenog sudskog vještaka. Hrvatske će  šume pokrenuti postupak unutarnje kontrole po istom pitanju, čim to budu u mogućnosti", izvijestili su iz Uprave Hrvatskih šuma.

Policija dobila anonimnu dojavu?

Što se točno događa u koprivničkoj podružnici Hrvatskih šuma nakon objave vijesti o uhićenjima ni oni nam sami nisu mogli sa sigurnošću reći. Kazali su nam kako znaju tek da je u tijeku istraga zbog dojave, navodno anonimne, koju je zaprimila policija, da ima nekih nepravilnosti, ali o čemu se točno radi u trenutku razgovora s nama još im nije bilo poznato.

Za Index su iz koprivničke podružnice Hrvatskih šuma kazali i kako su se po medijima pojavile netočne informacije i kriva imena te kako o samom slučaju ne mogu puno govoriti ni zbog toga što je istraga u tijeku pa je ne smiju svojim medijskim istupima ometati.

Službeno očitovanje DORH-a o cijelom slučaju još se uvijek čeka.

DORH nije prvi put u Hrvatskim šumama

Ovo nije prvi put da DORH "češlja" po poslovanju Hrvatskih šuma. Između ostalog su, podsjetimo, sredinom studenog 2009. godine Uskok i Državno odvjetništvo ušli u Hrvatske šume kako bi istražili poslovanje tijekom 2005. i 2006. godine, odnosno javnu nabavu u tom razdoblju, ali i lovišta kojima gospodare Hrvatske šume.

Pročitajte više