Policija oduzela veće količine droge za trajanja Outlook festivala: Ostvarene su čak 122 zaplijene

Ilustracija: Shutterstock

ZA VRIJEME trajanja glazbenog festivala Outlook na području Štinjana od 28. kolovoza do 2. rujna, policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave istarske i Policijske postaje Pula poduzeli su niz aktivnosti u cilju suzbijanja zlouporabe opojnih droga.

"Policijski službenici ostvarili su 122 zaplijene prilikom čega su drogu oduzeli od 107 stranih državljana i 15 hrvatskih. Ostvarenim zapljenama oduzeto je 330 grama marihuane, 103 grama hašiša, 289 komada tableta ecstasy, 57 komad LSD-a, 33,6 grama amfetamina, 25,15 ketamina i 0,17 grama kokaina", izvijestila je Nataša Vitasović, glasnogovornica Policijske uprave istarske.

Od 122 osobe, koje su zatečene s opojnom drogom, za njih 115 utvrđeno je da su počinili prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga te su im izdani prekršajni nalozi, dok je za sedam osoba utvrđena sumnja da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

"Radi se o troje državljana Velike Britanije, troje hrvatskih državljanina i jednom državljaninu Švicarske. Oni su zatečeni o posjedu određenih količina droge koje su namjeravali neovlašteno prodavati ili su zatečeni u samom činu preprodaje droge, a pored droge od njih je oduzeto 28.400 kuna te 270 eura. Šest osoba privedeno je pritvorsku jedinicu PU istarske nakon čega su predani u nadležnost državnog odvjetnika u daljnji postupak", rekla je Vitasović.

Ovu veliku zapljenu droge na festivalu u Štinjanu nije propustio komentirati ni Damir Kajin, koji je na ovu pojavu upozoravao i netom prije njegovog samog početka.

"Želim čestitati policiji na, doduše skromnoj, ali ipak određenoj zaplijeni droge na Outlook festivalu. Valjda će doći i do većih riba, valjda Istra neće biti slobodna zona kada je riječ o drogi. Do lijeka građani dolaze teško, ali do droge jako lako. Taj Outlook ima dobrih strana. Recimo, produžuje sezonu i ostvaruje neki devizni prihod, ali, priznajmo sami sebe, iza svega toga ostaje droge i na lopate", izjavio je Kajin.

Pročitajte više