Policija pokušava pronaći najstariju sestru "ropkinje iz BiH": Anett nestala prije dvije godine, i nju su zlostavljali

BOSANSKOHERCEGOVAČKA, njemačka i austrijska policija, koje zajedno provode istragu u slučaju života u ropstvu u BiH te brutalnog zlostavljanja 19-godišnje Njemice Bettine Sieger, sad tragaju i za njenom najstarijom sestrom, 33-godišnjom Anett. Djevojka koju je majka "prodala Bosancima" i koju su također zlostavljali, nestala je prije dvije godine.

> Brat 19-godišnje Njemice zlostavljane u BiH: "Majka je sve naše sestre dala Bosancima, tuku ih i siluju"

> O hororu u BiH progovorio i otac zlostavljane djevojke: Moja bivša supruga je monstrum i zaslužuje plinsku komoru!

Podsjetimo, nakon što je Christine Sieger postala druga žena Milenka Marinkovića, tri starije kćeri je ponudila za udaju njegovoj braći i rođacima, kako bi svi oni mogli "dobiti papire", odnosno dozvolu boravka u Njemačkoj. Posvjedočio je to i Bettinin najstariji brat, 38-godišnji Hans, koji je ispričao: "Sve moje sestre imaju djecu s tim Bosancima. Sve su ih tukli. Moja je majka od početka znala da su ti muškarci i silovali njene kćeri".

Na sigurnom je u Nizozemskoj?

Bportal.ba piše kako se Anett udala za Milenkovog brata Nenada te kako su se navodno razveli prije dvije godine, a od tad se o njenoj sudbini ništa ne zna. U svojoj izjavi datoj policiji i sama Christine Sieger je kazala kako je kćer Anett posljednji put vidjela prije dvije godine. Baš kao i za Bettinu je Christine o kćeri Anett kazala kako je "retardirana i zaostala u razvoju".

O zlostavljanju svjedoči i poznanik Marinkovićevih: "I ona je bila izložena raznim psiho-fizičkim zlostavljanjima od gotovo svih članova porodice s kojima je bila u kontaktu. Od prije dvije godine o njoj se ništa ne zna". Anett je od Nenadovog zlostavljanja navodno spasio njegov brat Miko, koji također živi u Austriji. Navodno ju je "smjestio na sigurno u Nizozemsku". Te tvrdnje policija provjerava.

"Jednom je pokušala bijeg, stigli su je u susjednom selu i zatim brutalno premlatili"

Otkako su Slavojka i Milenko Marinković u pritvoru, njihovi susjedi ne prestaju pričati o stravičnim detaljima zlostavljanja koje je danas 19-godišnja Bettina trpjela.

"Svojim sam očima gledao kada su je natjerali da zaveže opasnog psa, kojem nitko od njih nije smio prići. Ona je to učinila, borila se s tim psom, a oni su se smijali. Pas ju je izgrizao po rukama. Samo su joj nekom krpom zavili ranu, ali je nitko nije odveo liječniku", ispričao je Samir Vokić za Bportal.ba.

Tijekom osam godina boravka u Karavlasima djevojka nikad nije posjetila liječnika, nije išla u školu, niti je imala bilo kakav dokument. Njen boravak, kako je službeno potvrđeno iz policije, nikad nije prijavljen.

"Jednom je pokušala bijeg, stigli su je u susjednom selu i zatim brutalno premlatili", ispričao je Vokić.

"Udarao me i upaljačem grijao nož kojim me je pržio po ruci i po licu"


U svom potresnom svjedočenju Bettina je istražiteljima sama otkrila kroz kakav je pakao prolazila otkako ju je majka dovela u BiH da živi s Marinkovićima.

"Milenko i njegova žena Slavojka i kći Monika sa mnom su dobro postupali prvih nekoliko godina, ali sam od početka morala raditi teške poslove. Kada mi je bilo 15-16 godina, tad su me gurnuli na stranu i počeli su me tući. Nisu mi davali jesti i tjerali su me da radim najteže fizičke poslove. Monika, koja je starija od mene, najviše me je tukla. Tukla me remenom, udarala me velikim štapom, željeznom šipkom... Ne znam zašto, ja nisam ništa skrivila. Nisam dobivala ništa za jesti i stalno sam bila gladna. Uzimala sam ono što je jeo pas i zbog toga me Monika istukla štapom po leđima. Oni su imali dovoljno hrane i jeli su što su željeli, a meni nisu davali jesti pa sam zato i uzela hranu od psa", ispričala je Bettina.

"Jednom prilikom držali su me sedam dana bez hrane i ja sam kod Milenka iz kuće ukrala komad domaćeg kruha i malo mesa pa sam se sakrila u šumu da to pojedem. Međutim, Milenko je to otkrio i onda su me on i Monika držali dok me je Darko, sin Milenkovog brata Zorana, udarao i upaljačem grijao nož kojim me je pržio po ruci i po licu. Kad je Zoran dolazio u posjet Milenku, jednom prilikom bio je pijan pa me je uzeo za glavu i udarao o zid, a i Monika me je često udarala po glavi, tako da imam ožiljke. Monika me je najviše udarala po leđima, a i Darko kad je bio tu. Slavica me tukla kablom za struju", kazala je Bettina dodajući: "Slavica i Milenko su mi rekli kako će me, ako budem puno pričala i ako policiji priznam što su mi radili, naći u Njemačkoj i ubiti".

"Oba puta kad sam pokušala pobjeći i prijaviti se policiji, Milenko i njegovi su me našli i nakon toga su me tukli"


Navela je i kako su pojedini članovi porodice Marinković bili dobri prema njoj i davali joj hranu, ali samo ako Milenko, Slavojka, Monika i Darko nisu bili u blizini. Njena majka znala je što proživljava, ali ništa nije poduzela. Od policije se skrivala jer su joj Slavica i Milenko rekli da će je, ako je nađu, odvesti u zatvor i da će "morati spavati na ploči i biti iza rešetaka".

"Tako su me oni jedno vrijeme krili, a onda sam se i sama krila. Oni su me krili u šumi, pa su me znali sakriti u jednoj staroj šupi, a krila sam se i u štali gdje je sijeno. Dvaput sam htjela sama otići u policiju da se prijavim, ali mi oni nisu dozvoljavali. Razlog zašto sam htjela sama se prijaviti policiji je taj što nisam više mogla izdržati s Marinkovićima. Oba puta kad sam pokušala pobjeći i prijaviti se policiji, Milenko i njegovi su me našli i nakon toga su me tukli", ispričala je Bettina kojoj je najveća želja vratiti se ocu u Njemačku ili k sestrama u Austriju i nastaviti normalno živjeti.

Pročitajte više