Policija traži pomoć građana: Ovo je čovjek koji je opljačkao Keruma?

SPLITSKA policija danas je medijima velikodušno prepustila snimke Kerumovih nadzornih kamera na kojima se vidi osoba koja se, po njima, dovodi u vezu s pljačkom više od dva milijuna kuna iz vile na Marjanu.

Učinjeno je to po nalogu Državnog odvjetništva ne bi li netko od građana prepoznao sumnjivca i dojavio policiji. Očito dosadašnje mjere i radnje nisu urodile plodom.

Na snimci se vidi mladić sa šiltericom kako nešto gleda u unutrašnjosti Kerumovog Passata. Slika ima još, ali ove dvije objavljene su - najoštrije. Nakon razgledanja Passata, mladić se navodno uvukao u garažu...

Privedeno više desetaka osoba na obavijesni razgovor

Pretpostavlja se da je osim osobe koja je snimljena na nadzornim kamerama u krađu Kerumovih milijuna bilo uključeno još nekoliko osoba. Dosad je na obavijesni razgovor privedeno više desetaka osoba, ali to, nažalost, nije bilo dovoljno da policija rasvijetli slučaj. Uvijek je problem u ovakvim slučajevima i što oštećeni baš ne surađuju s policijom. Tako i Kerum. Ne zna tko bi ga mogao pokrasti.

Istražitelji su uvjereni da iza svega stoji osoba bliska Kerumu, jer jedino bi netko takav mogao znati sve potrebne informacije da se pljačka ovako elegantno izvede.

Kerum kao oštećeni, ali ne u svakom slučaju...

Situacija oko Keruma je pomalo shizofrena u kazneno pravnom smislu. Naime, u istom trenutku, traga se za kradljivcem njegovih milijuna, no isto tako gradonačelnika očekuju na Državnom odvjetništvu radi davanja iskaza o ratnom profiterstvu, za što ga je prozvao stari poslovni suradnik Orel Bračulj, koji je već ispitan. Nije tu kraj. Naime, Državno odvjetništvo vrlo angažirano radi i na slučaju nestanka 60 milijuna kuna namjenski prikupljanih za sanaciju smetlišta Karepovac.

Pročitajte više