Policija zaplijenila više od šest kilograma marihuane, kuburu, lovačku pušku i municiju

Foto: MUP

SLUŽBENICI Postaje granične policije Slavonski Brod uočili su jučer oko 6.10 sati muškarca kako čamcem ilegalno prelazi državnu granicu na rijeci Savi u blizini Klakara.

46-godišnji muškarac je u čamcu prevozio 6,7 kilograma marihuane. Kriminalističkim istraživanjem potvrđena je sumnja da je 46-godišnjak počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Za to kazneno djelo osumnjičen je i 21-godišnjak.

Temeljem sudskog naloga policija je pregledala prostorije kojima se 46-godišnjak koristi na području općine Klakar i tamo pronašla godišnjak, na području općine Klakar, pronašla: pet spremnika za automatsku pušku, 249 komada streljiva 7,62 x 39 milimetara, 342 komada streljiva 7,9 milimetara, 28 komada manevarskog streljiva 7,9 milimetara, 69 komada lovačkih patrona (cal 20), 4 komada lovačkih patrona (cal 16), gumenu palicu, kuburu ručne izrade (cal 16) i lovačku pušku odrezane cijevi (tzv.“Kratež“).

Policija protiv 21-godišnjaka i 46-godišnjaka podnosi kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, a protiv 46-godišnjaka i kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, javili su iz PU brodsko-posavske.

Pročitajte više