"Politička korektnost": Nijemci žele preimenovati "Božićni" u "Zimski sajam"

Screenshot: YouTube

NIJEMCI ovih dana negoduju oko preimenovanja "Božićnog sajma" u "Zimski sajam", što je predloženo u mnogim ulicama poznatim po organiziranju sajma koji obilježava nadolazeće blagdansko razdoblje.

Pristaše ovog prijedloga smatraju kako se nazivom "Božićni sajam" diskriminira građane koji su pripadaju drugim religijama, te bi se ovime postigla "politička korektnost", te da svi podjednako zaslužuju uživati u gradskim događanjima.

Njemački nedjeljni Bild organizirao je anketu koja je pokazala kako čak 67 posto Nijemaca ne podržava ovo preimenovanje, dok ih 30 posto smatra kako bi promjena bila dobra.

Uočljivo je kako se čak 75 posto deklariranih njemačkih socijaldemokrata protivi ovom prijedlogu, kao i 70 posto sljedbenika konzervativne Kršćansko-demokratske unije, što su jedne od najjačih njemačkih stranaka.

Gotovo polovica stanovništva Njemačke (47%) smatra kako se zemlja prema svojoj kršćanskoj baštini ne odnosi s dovoljno samopouzdanja i odlučnosti u njenom njegovanju.

Inače, Njemačka je prošle godine od "crkvenog poreza" prikupila 13,2 milijarde dolara. Većina Europljana se odlučila za kakvu takvu regulaciju, budući da se pokazuje nevoljkost građana da sudjeluju u povećanju poreza kojeg vlada ubire od registriranih članova kako bi financirala religijske organizacije.

U pojedinim europskim zemljama crkva usluge nudi isključivo članovima koji su podmirili danak, pa tako Njemačka katolička crkva odbija pričest neplatišama.

Pročitajte više