Poljaku spasili život transplantiravši mu lice samo tri tjedna nakon teške nesreće!

Screesnhot: Youtube

33-GODIŠNJEM muškarcu iz Poljske identificiranom samo kao Grzegorzu, liječnici su transplantirali lice i to samo tri tjedna nakon pretrpljene nesreće u kojoj mu je rezač kamenja nanio ozljede opasne po život.

"Obično, primatelji moraju čekati između jedne i sedam godina", rekao je dr. Adam Maciejewski, prenosi ABC, koji je predvodio tim kirurga na Cancer Center Instituta za onkologiju u Gliwicamu, koji je jedini objekt u Poljskoj sa licencom za obavljanje transplantacija lica. "Iz očitih razloga, kao što je spas života ovoga čovjeka, morali smo djelovati puno brže.", dodao je. Ovo je bila prva operacija takve vrste koja je obavljena kako bi se spasio pacijentov život.

Isti institut obavio je i transplantaciju lica Carmen Blandin Tarleton, šest godina nakon što joj je suprug izmasakrirao lice, kao i Charli Nash iz Connecticuta koju je 2009. napala čimpanza.

Iako na fotografijama Grzegorzovo lice prekriveno šavovima, samo 6 dana nakon operacije Grzegorz je novinarima pokazao palčeve u znak pozitivnog ishoda cijele nesreće.

Pročitajte više