Pomahnitala češka manekenka izazvala intervenciju vojske s dva lovca F-16

Foto: Facebook

AMERIČKA je vojska u petak hitno morala podići dva lovca F-16 s piste iz baze U Buckleyu zbog pomahnitale manekenke Žanete Hučikove. Točnije, zbog njezine mačke.

34-godišnji model je u zrakoplov u torbi prokrijumčarila mačku, a kada joj je avionsko osoblje oduzelo životinju, postala je vrlo agresivna. U jednom je momentu čak prijetila rušenjem Boeinga 767 koji je iz Las Vegasa letio prema Frankfurtu, stoga je vojska poslala lovce u slučaju da situacija doista izmakne kontroli.

Zrakoplov je sletio u Denveru gdje je manekenku dočekala policija. Putnici su medijima kazali i kako je Hučikova udarila stjuardesu i prijetila ostatku posade, koja je mačku spremila u toalet do slijetanja.

"Posadi je rekla da je pripadnica mafije i da je njezini opasni prijatelji prate posvuda, odnosno da će srušiti zrakoplov ako joj smjesta ne vrate mačku", rekla je za ABC putnica Dashenka Giraldo, koja je uz ostale putnike sljedeći let zbog podivljale manekenke morala čekati gotovo 24 sata.

Hučikova je u međuvremenu pritvorena jer je između ostalog otkriveno da je boravila u Sjedinjenim Američkim Državama unatoč tome što joj je viza već istekla.

Pročitajte više