Pomozite maloj Eni Šarac u njenoj borbi za život



ENA ŠARAC, 17-godišnja djevojka iz Osijeka, već godinama se bori s tumorom na mozgu. Još 2003. godine Ena je triput operirana u zagrebačkom KBC-u, te se uspješno borila s bolešću.

Međutim, tumor se vratio 2009. godine, nakon čega je Ena započela s liječenjem u zagrebačkoj Dječjoj bolnici u Klaićevoj. Hrabra djevojka izdržala je četiri ciklusa kemoterapije, nakon čega se od ovog načina liječenja moralo odustati.

Posljedice kemoterapije bile su trombocitopenija, dijabetes i teško oštećenje živaca u nogama, zbog čega je devet mjeseci bila u invalidskim kolicima. Na zadnjoj magnetskoj rezonanci u Zagrebu, utvrđeno je da tumor raste i da je Eni potrebna hitna operacija.

S obzirom da se radi o vrlo kompliciranom operativnom zahvatu, kojeg u Hrvatskoj nitko ne želi izvesti, za 2. svibnja ove godine zakazana je operacija u Belgiji. Ukupna cijena liječenja je 29.900 eura, u što ne ulaze troškovi putovanja, kao ni ostali, dodatni troškovi, navodi se na Facebook stranici "Pomoć maloj Osječanki Eni Šarac".

Enina majka je nezaposlena, a otac joj je na minimalnoj plaći. Obitelj Šarac ne zna kako će priuštiti ovu, izuzetno skupu operaciju, koja za Enu predstavlja zadnju šansu za život. "Molimo dobre ljude koji mogu pomoći ovoj obitelji i Eni, makar i simboličnim iznosom, jer njima ništa nije malo i beznačajno i sve će im jako dobro doći, da to učine uplatom na račun Privredne banke Zagreb", stoji na Facebook grupi.

Žiro-račun PBZ broj 2340009-3212923106
poziv na broj: 02 (U MALOJ KUĆICI) - u nastavku - 1000000013

Uplate iz inozemstva:
IBAN: HR04 2340 0093 2129 2310 6
SWIFT: PBZGHR2X

Pročitajte više