Poništena diploma i Bandićevom "tjelohranitelju" Robertu Ljutiću

Foto: Hina

I DIPLOMA zamjenika šefa kabineta Milana Bandića, Roberta Ljutića, poništena je zbog krivotvorenja.

Robert Ljutić, bliski prijatelj Milana Bandića, kojeg su mediji nakon incidenta u Galjufovoj ulici prozvali Bandićevim tjelohraniteljem, ostao je tako bez diplome Visoke policijske škole. Danas je Ljutić zamjenik šefa kabineta zagrebačkog gradonačelnika.

O Ljutiću se u ljeto 2009. godine pisalo u kontekstu afere kada je kupio zemljište za sto tisuća eura kojem je, zahvaljujući samo jednoj odluci o sužavanju granica Parka prirode Medvednica, preko noći cijena utrostručena.

Iz Građanske akcije danas su nazvali Ljutića kako bi mu postavili nekoliko pitanja, ali odgovore nisu dobili.
 

 

 

Bandić: Monstruozno je da netko sebi napiše fakultet

Gradonačelnika Bandića su danas novinari obasuli pitanjima o lažnim diplomama. Nakon što se prošli tjedan otkrilo da je Holdingova pravnica Ksenija Boras krivotvorila diplomu, Bandić je naredio unutarnju reviziju u Holdingu i Upravi, a otkriveno je da je čak 14 zaposlenika Vodoopskrbe i odvodnje radilo s krivotvorenim diplomama i svjedodžbama. Danas nova afera, diploma pomoćnika u Uredu gradonačelnika Bandića, Roberta Ljutića, također je krivotvorena.

"Kada su slučajno otkrili prvi falsifikat, kad se natjecala kolegica iz Holdinga u gradsku upravu, na pravnom fakultetu, odluka je tada donesena. Mi već 6 godina radimo provjeru diploma onih koji se primaju, ali nismo provjeravali sve, ali sada ćemo provjeriti sve, od srednje škole do doktorata, i u upravi i Holdingu. Moj naputak je otišao prije dva tjedna, o kome god se radi slijedi otkaz i kaznena prijava", komentirao je prvi čovjek grada, te nadodao: "To je tako. U uređenoj demokratskoj zemlji se moraju poštivati pravila igre. Monstruozno je da netko sebi napiše fakultet. To je žalosno, smiješno, nedopustivo i neoprostivo."

Pročitajte više