Ponižen i prevaren ljubavnicu ubio hicem iz lovačke puške, koliko će zatvora dobiti?

MILAN KALAJŽIĆ sutra će doznati koliko će zatvora dobiti za teško ubojstvo ljubavnice i poslovne partnerice Nataše Božić, koju je prije nešto više od godinu dana u stanu u Omišu mrtav pijan smaknuo hicem iz lovačke puške. Pokušao je potom i sebi presuditi. Ispalio je i sebi hitac u glavu. Što je napravio, doznao je tek 15 dana nakon što je došao sebi u bolnici.

"Meni više nema života..."

"Meni više nema života. Želim samo da me puste da stanem pred Natašinu djecu i da ih zamolim da mi oproste", jada se danas Kalajžić, koji je po nalazu psihijatrice ubio u posebno afektivnom stanju.

Kalajžić je ubio zbog prekida ljubavne veze s Božić, no bio je tu još jedan motiv. Financijski. Kalajžić je, naime, ustvrdio da je zbog pokojne ostao bez cjeloživotne ušteđevine, oko 100-tinjak tisuća eura, koje je planirao uložiti u zalogajnicu, turistički ured i agenciju za nekretnine. Novcem je raspolagala Božić. Navodno mu jednog dana poručila: "Nema ti ništa od posla, to možeš okačiti mačku o rep."

Ostao bez novca

Kalajžić se našao u katastrofalnoj situaciji. Novac mu je trebao za odlazak na svadbu unuke. Dohvatio se alkohola. Policija ga je na dan tragedije privela jer je pred zgradom Nataše Božić prijetio da će se ubiti pištoljem za stoku. Izmjerili su mu dva promila alkohola. Pustili su ga, nastavio je piti, no koliko je bio pijan u trenutku ubojstva nikada se nije ustanovilo.

Tužitelj Žarko Štrbac zatražio je kaznu dugotrajnog zatvora jer je ubojstvo počinjeno iz osobito niskih pobuda. Branitelj Nediljko Ivančević smatra, međutim, da to nije dokazano te drži da bi se radilo o ubojstvu za koje zakon propisuje maksimalnu kaznu od 15 godina zatvora.

A policija ga pustila...

Ubojstvo u Omišu sve je šokiralo. Nataša Božić ubijena je u stanu, gotovo pred svojim sinovima, kojima je Kalajžić prije no što će opaliti poručio da se sklone. Premda je Kalajžića policija privela svega koji sat uoči tragedije, nisu našli potrebitim da ga zadrže na duže vrijeme i tako spriječe masakr koji je uslijedio.

Pročitajte više