Ponovno eksplozija u Splitu: Dignut u zrak automobil odvjetnika Vinka Ljubičića

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

SPLIT je 40 minuta nakon ponoći potresla snažna eksplozija. Jutros policija javlja kako je aktivirana eksplozivna naprava u ulici Gospinica. Kako neslužbeno doznajemo, ponovno je stradao automobil odvjetnika Vinka Ljubičića. Oštećena su i dva vozila parkirana u blizini.

Diverzija i tehnički kvar

Ovo je drugi napad na vozni park odvjetnika Ljubičića. Podsjetimo, prije manje od godinu i pol dana u istoj su ulici u eksploziji uništeni terenac Nissan Berislava Bašića, predsjednika Nadzornog odbora Konstruktora te terenac Volvo odvjetnika Ljubičića, koji je zastupao obitelj Antonije Bilić.

Kada smo s njima lani razgovarali, obojica su kazali kako eksplozija nema veze s njima. Pričalo se i da je nakon toga odvjetnik Ljubičić dobio policijsku zaštitu, ali on nam je to osobno demantirao. Požalio se kako mu je terenac Volvo i prije bio problematičan pa sumnja na tehnički kvar. Tvrdi da mu nitko ne prijeti i da ni sa kim nije imao nekakvih problema.

Tko se namjerio na splitskog odvjetnika?

U svakom slučaju, do danas nije nađen počinitelj pa je nova eksplozija na Bačvicama iznova podgrijala razne teorije urote.

Policija je o događaju šturo izvijestila, u tijeku je očevid. Kad završe, valjda će znati nešto više, no pitanje je koliko će toga biti spremni podijeliti s javnosti...

Pročitajte više