Poruka birokratskim "genijalcima" iz Fine: "Ukinite sami sebe, odmah i svima nam olakšajte!"

Foto: Google Street View

BIROKRATI iz Fine iznova "oduševljavaju" svojim potezima. Slučaj novinara i poduzetnika Zvonimira Despota, kojem je prevarant uz pomoć Fine zamalo ukrao novac s računa tvrtke, dobio je nastavak.

> "Snalazite se ili krepajte": Ovako prevaranti uz pomoć Fine kradu novac tvrtkama

> Apsurdna reakcija Fine: "Mi samo vršimo ovrhu, nije na nama da provjeravamo jesu li dokumenti lažni"

> Poduzetnik pisao Milanoviću i Josipoviću: Želite li u povijest ući kao grobari ovoga društva?

"Zove me kriminalist iz policije koji je radio na našem slučaju oko Fine i pokušaja prijevare. Pita me, jesu li me zvali iz Fine? Kažem da nisu. A on meni veli kako su iz Fine zvali policiju i od policije traže potvrdu o predmetu kako bi eventualno nešto napravili, odnosno možda stornirali račun za troškove koji su nama naplatili. Kriminalist im lijepo kaže kako oni nisu stranka u postupku, nego ja, pa da mene zovu i traže. Na to će netko iz Fine kako su oni sve doznali tek iz medija te da ne mogu doći do mog broja telefona!

Čovjeku da stane pamet! Uguglaš moje ime i prezime i Google izbaci sve što te zanima. A oni ne znaju kako do mene doći. I još da su sve saznali iz medija. Ništa njima ne znači što smo dva dana govorili gospođama na šalteru u Vukovarskoj kako je to očita prijevara. Ni jedna se nije sjetila da bi možda odmah alarmirala svog šefa. Samo su nam odvratile da Finu za to nije briga jer nije dužna ništa provjeravati!

Nakon medijske paljbe osjetili su da bi nešto trebali učiniti. Imam prijedlog - ukinite sami sebe, odmah i svima nam olakšajte!", napisao je Despot na svom Facebook profilu.

Despot nije jedina žrtva

Despot i njegova tvrtka nisu jedine žrtve ovakvih ovršnih prevaranata. Fina predanu dokumentaciju kontrolira samo kad je riječ o jako velikim iznosima. To široko otvara vrata prevarantima koji zatraže ovrhu i Fina im automatski prebacuje na račune novac dobro poslujućih tvrtki koje su odlučili pokrasti. Šteta za tvrtke nije samo financijska, već im ovakve blokade i ovrhe utječu na likvidnost i sam poslovni ugled tvrtke.

> Još jedan slučaj krivotvorenih dokumenata: Prevaranti i dalje uz pomoć Fine pljačkaju poduzetnike

Pročitajte više