Posljednje poruke učenika s kobnog leta: "Jedva čekam doći kući"

Foto: Getty

DAILY Mail piše o zadnjim porukama učenika iz Njemačke koji su poginuli u francuskim Alpama. Među stradalima je Elena Bless za koju prijatelji kažu da je bila "sretna djevojka" sa snovima o odlasku na svučilište i putovanju svijetom.

> Tužitelj: Većina putnika nije znala kakva ih sudbina očekuje, krici se čuju tek na kraju zapisa

"Ona je slala poruke preko WhatsAppa i Snap Chata, bila je jako sretna zbog puta. Dobro se  zabavila," rekla je Elenina najbolja prijateljica i razredna kolegica Philippa. "Ona mi je poslala zajedničke grupne slike s mjesta na kojima su bili.".

Phillipa, koja je odlučila propustiti putovanje, kaže da je njezina prijateljica Elena uživala učiti španjolski, bila sretna i optimistična.

"Ona je željela proputovati svijetom i pohađati fakultet. Mi smo bili uzbuđeni zbog njihova povratka jer su nam rekli da imaju puno slika i puno toga za reći".

"Dobar broj učenika je slao poruke iz zrakoplova, pisali su da su na letu i da ne mogu dočekati povratak kući. Pisali su stvari poput "kupili smo vam poklone," kaže Philippa. "Elena i drugi prijatelji su planiraili što će raditi kad se vrate. Ja jednostavno ne mogu vjerovati da se oni nikad neće vratiti."

"Bilo je užasno. Svi su bili u šoku".


Daily Mail je kontaktirao i Annette Bless, majku poginule Elene koja je rekla da je "previše uzrujana da bi razgovarala" s medijima spremnima na eksploataciju priče.

Dio učenika koji su iz različitih razloga propustili kobni let ne srkiva olakšanje zbog odluka.

"Ja sam mislila da bi bilo zabavno otputovati tamo, ali nakon što se ovo dogodilo mi je drago da nisam," kaže Philippa.

Djevojka je prepričala i trenutak kad se vijest proširila školom: "Bila je najava da se škola zatvara zbog ozbiljnog incidenta".

"Kad sam izašla van vidjela sam ljude kako plaću i govore da je zrakoplov pao, ali nisam u to vjerovala. Ja sam mislila da je riječ o noćnoj mori."

Druga učenica Malin (17) također svjedoči o traumatičnim scenama nako što se vijest proširila školom.

"Prijatelj mi je poslao SMS poruku u kojoj je pisalo da se nešto užasno dogodilo s letom. Kad sam stigla u školu učenici su trčali u suzama, moglo se čuti kako govore 'o moj Bože'. Bilo je užasno. Svi su bili u šoku".

Pročitajte više