Posljednji krik zdravstva: "Modni znalac" Nenad Korkut postao glasnogovornik HZZO-a

NENADA KORKUTA hrvatska javnost prvenstveno percipira kao "modnog znalca", osobu koju smo navikli gledati na raznim društvenim događanjima. No, jeste li znali što je zapravo po struci?

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) je danas izvijestio kako je Nenad Korkut, dr. med. spec. ortopedije, odlukom ravnatelja HZZO-a imenovan novim rukovoditeljem Službe za odnose s javnošću HZZO-a. Renata Turčinov, koja je do sada vodila službu, imenovana je na novu dužnost u Službi za međunarodnu suradnju HZZO-a radi predstojećih poslova HZZO-a vezanih uz pristupanje Republike Hrvatske Europskoj uniji.

Nenad Korkut je diplomirao na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1992. godine te je pripravnički staž odradio u Domu zdravlja Trnje nakon čega je 1994. godine položio stručni ispit. Poslijediplomski studij iz ortopedije završava 2003. godine, a 2006. godine polaže i specijalistički ispit.

Kako se navodi u priopćenju HZZO-a, u bogatoj liječničkoj karijeri, koja traje punih 19 godina, Nenad Korkut se stručno dokazao u mnogim zdravstvenim ustanovama. Od 1994. godine radi u Domu zdravlja Zlatar, zatim Domu zdravlja Karlovac te Domu zdravlja Trnje. Od srpnja 1996. dekretom Ministarstva zdravstva dodijeljen je Hitnoj pomoći Vinkovci zatim Hitnoj pomoći Županja i Domu zdravlja Gračac, a 1998. zapošljava se u Hitnoj pomoći Karlovac te u lipnju 2000. prelazi u Opću bolnicu Karlovac.

Nakon polaganja specijalističkog ispita 2006. godine Nenad Korkut radi kao specijalist ortoped u ambulantama opće ortopedije, dječje ortopedije te u ortopedsko traumatološkoj ambulanti. Uz operativni program bavi se i ultrazvukom lokomotornog sustava. Od rujna 2011. godine do danas bio j zaposlen u Službi za kontrolu Direkcije HZZO-a kao Viši inspektor za medicinske poslove. Član je Hrvatskog udruženja ortopeda i traumatologa.

Pročitajte više