Potpisan "projekt Osijek": Na proljeće se gradi pročistač otpadnih voda vrijedan 222 milijuna kuna

Screenshot: Google Maps/Street View

UGOVOR o izgradnji pročistača otpadnih voda, vrijedan 222 milijuna kuna, u Osijeku su u srijedu potpisali predstavnici osječkoga gradskog poduzeća "Vodovod" i izvođača radova, a početak radova kod prigradskog naselja Nemetin očekuje se u proljeće iduće godine.

Izgradnja pročistača sastavni je dio Projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture, nazvanog "Projekt Osijek", vrijednog više od 72 milijuna eura, koji će se sa 73 posto vrijednosti financirati iz europskih fondova.

Direktor "Vodovoda" Ivan Jukić rekao je kako je pročistač najveća komponenta "Projekta Osijek", rok za njegovu izgradnju je 810 dana, a kao izvođači radova odabrani su osječka tvrtka "Gradnja" i francuska tvrtka "Degremont".

Vrkić: Osijek zna kako se radi u Europi

Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić izrazio je zadovoljstvo što je grad iskoristio prednosti ulaska Hrvatske u Europsku uniju, a realizacijom ovog velikog projekta Osijek potvrđuje da je u stanju funkcionirati po europskim pravilima.

Francuska veleposlanica u Hrvatskoj Michele Boccoz ocijenila je ovu investiciju primjerom europske solidarnosti, naglasivši da je ideja politike EU prema vodama učiniti europske vode čistijima.

Izrazila je zadovoljstvo zanimanjem francuskih ulagača za poslovanjem u Hrvatskoj.

Pročitajte više