Potpredsjednik Vlade raspištoljio se na Facebooku: Ranko Ostojić poručio novinarima da su kreteni?!

Screenshot: Facebook

MINISTAR policije te odnedavno i potpredsjednik Vlade RH Ranko Ostojić poznat je po iskričavom temperamentu na Facebooku. Prije godinu dana vodio je vrlo žučnu prepisku s novinarom Ivanom Ugrinom oko Split Pridea, a sinoć se oglasio povodom novinarskog priloga o ljetovanju Milanovićevih ministara. Sva tri dnevnika vodećih televizija imala su vijest da će Ranko Ostojić provesti odmor na svom Braču, kao i kolege Rajko Ostojić, Arsen Bauk i Orsat Miljenić.

Ne zna se zbog čega, ali najava ljetovanja na Braču, ministru Ostojiću nije baš legla. Evo što je gotovo pa u šiframa napisao malo prije ponoći.

"Uskoro počinje logorovanje...uvijek zeleni...voda sa izvora...nema struje...nema WI FI...nema signala za bilo koju mrežu ....a kreteni vam kažu da se kupam na Braču...", napisao je Ostojić uz fotografiju Skautskog kluba Meje. Na stranici kluba može se doznati da se skauti 6. kolovoza spremaju na logorovanje put Bjelolasice.

Zašto je Brač postao toliki problem da novinari ispadaju kreteni?

Ne zna se čemu novinari mogu zahvaliti da ih ministar naziva kretenima zbog takve banalnosti kao što je odmor na Braču. Pa nije vrag da neće skoknuti makar na dan, dva da se osvježi u čistom moru? Zašto je taj Brač toliko problematičan? Kada se premijer Milanović nastojao umiliti našim iseljenicima s tog otoka u dalekom Čileu, hvalio se da ima četiri ministra s Brača. A sad odjednom problem? Novinari ispali kreteni zbog toga što nisu znali za logorovanje na Bjelolasici?

Savjet za novinare: Prvo pregledati stranicu skautskog kluba pa onda sastavljati raspored potpredsjednika Vlade

Evo onda savjeta za drugi put. Prije no što se itko usudi bilo što kazati o odmoru potpredsjednika Ostojića neka svakako pogleda stranicu Skautskog kluba s Meja kako ne bi propustio točne informacije o možebitnom odredištu za logorovanje. Kad potpredsjedniku opet dignu paru zbog flagrantnog nepoznavanja njegovog rasporeda, novinar će makar u svoju obranu moći reći da je pogledao stranicu skautskog kluba pa da tamo ništa nije pisalo. Nije, međutim, isključeno da ni to neće pomoći.  

Ako ništa drugo doznali smo da ministar Ostojić svoj tehnokratski imidž Pavićevog direktora voli zamijeniti zelenom skautskom košuljom i uživanjem u čistoj prirodi, svježoj izvorskoj vodi, friškoj ariji i logorskoj vatrici u šumi bez signala za mobitel... Valjda se ništa ozbiljno neće dogoditi dok bude nedostupan u vrletima Bjelolasice...

 

 

 

Pročitajte više