Praznici u ponedjeljak, ali i za vikend: Pogledajte što si možete spojiti 2015. godine

Foto: Shutterstock

OSIM ako ne radite kao "običan" radnik u nekom pogonu, pekari ili jednom od naših ambicioznih trgovački lanaca, danas su vam počele pripreme za praznike povodom božićnih blagdana. Tako će mnogi nastojati spojiti slobodne dane između Božića i Nove godine, odnosno između Nove godine i Sveta tri kralja.

Ove godine naime Nova godina pada na četvrtak, što bi prema već uhodanom običaju moglo značiti da će svi koji si to mogu dozvoliti kod kuće ostati do kraja nadolazećeg vikenda. Nakon toga slijede Sveta tri kralja ili Bogojavljanje, 6. siječnja, a kako je ovaj praznik utorkom, očekivano je da će ga dio zaposlenih spojiti s vikendom prije.

U (službeno) proljetno vrijeme stiže nam i Uskrs, nakon kojeg je također državni praznik Uskršnji ponedjeljak, koji ove godine padaju 5. i 6. travnja, a nedugo nakon toga slijedi i od mnogih "obožavan" Praznik rada. Radosna vijest za mnoge će biti da je taj praznik ove godine upravo prvi dan u tjednu - u ponedjeljak.

Dan državnosti, Dan domovinske zahvalnosti, Dan neovisnosti...

Približavanje ljetu donosi nam Tijelovo, blagdan koji će ove godine pasti 4. lipnja, u četvrtak, što vjerojatno također sa sobom povlači već uhodanu naviku "produženog vikenda".

Dan antifašističke borbe ljeti će, i onima koji u to vrijeme neće biti na godišnjem odmoru, "pokloniti" još jedan slobodan ponedjeljak 22. lipnja, nakon čega već u četvrtak, 25. lipnja, slijedi Dan državnosti.

Ljetne "kalendarske" avanture ne prestaju s tim, jer se 5. kolovoza obilježava i Dan domovinske zahvalnosti, koji će u 2015. biti u srijedu, a samo 10 dana nakon toga je Velika Gospa. Ipak, ona je u subotu, pa to za one koji subotom rade vjerojatno znači malo slobodniji vikend.

S novom školskom, jesenskom i "radnom" godinom stiže još jedan potencijalni produženi vikend/praznik, a to je Dan neovisnosti, koji je u četvrtak, 8. listopada. Nakon toga je Dan svih svetih, no on je ove godine u nedjelju.

Iako je sutra tek ovogodišnji Božić, kalendarski "krug" se može završiti informacijom da će iduće godine Božić biti u petak, što je idealno da od Badnjaka u četvrtak ponovno "odjavimo kartice" u firmi.

Sveti Stjepan će prema tome pasti u subotu, a ove godine već u nadolazeći petak, što je ispunilo vrijeme do vikenda.

Pročitajte više