"Pred sobom je imala sretan život": 16-godišnja Amerikanka ostala paralizirana nakon konzumiranja "sintetičke marihuane"

Screenshot: YouTube

PRIČA tinejdžerice Emily Bauer ovih je dana šokirala SAD. Emily je, naime, konzumirala "sintetičku marihuanu" koja se na tržištu prodaje pod nazivom "potpourri", a ubrzo nakon toga doživjela je nekoliko moždanih udara. Njezina je obitelj za CNN ispričala kako je počela nekontrolirano mokriti, halucinirati, zalijetati se u zidove te je postala agresivna.

Odmah je odvezena u bolnicu, gdje su liječnici inducirali komu kako bi mogli napraviti sve potrebne testove. Moždani udari izazvali su vaskulitis, odnosno upalu krvnih žila koja uzrokuje promjene u zidovima krvnih žila, uključujući zadebljanje, slabljenje, sužavanje i ožiljke. Djevojci je prekinut dotok kisika u mozak.

Emily je nekoliko puta operirana, ali su liječnici roditeljima potvrdili da nesretna djevojka više nikada neće moći pokretati dijelove svoga tijela, odnosno da će cijeli život biti paralizirana te da neće moći prepoznati nikoga u svojoj okolini. Osim toga, Emily je izgubila i svoj vid. Ipak, nakon nekoliko dana Emily se stanje poboljšalo te je svojoj majci uspjela čak reći i "Volim te". Ipak, ostatak života provest će u kolicima.

Njezina je obitelj, potaknuta svojim iskustvom, snovala neprofitnu organizaciju "Sintetička Svijest za Emily". Za Emily imaju samo riječi hvale: "Ona je divna osoba, puna života, uvijek je bila nasmijana. Pred sobom je imala sretan život", pričaju o Emily članovi njezine obitelji i prijatelji.

Američki nacionalni institut za zlouporabu droga izvijestio je da su mješavini bilja u "marihuani" koju je Emily konzumirala dodane kemikalije koje prilikom njihovog pušenja potiču osjećaj sličan onome nakon konzumacije marihuane.

 

Pročitajte više