Predsjednik Gradskog vijeća Hvara podnio ostavku zbog "ignoriranja" Pjerina Bebića

PREDSJEDNIK Gradskog vijeća Hvara, HSS-ovac Zoran Domančić, podnio je jutros ostavku na tu dužnost. Domančić je ostavku podnio zbog, kako navodi, "nemogućnosti utjecanja na permanentno neizvršavanje odluka i zaključaka Gradskog vijeća od strane gradonačelnika Pjerina Bebića, kao izvršnog tijela Grada, te izbjegavanje suradnje i omalovažavanje Gradskog vijeća i pojedinih vijećnika".

Domančić Bebiću prvenstveno zamjera soliranje te čak i postupanje protivno odlukama Gradskog vijeća u brojnim pregovorima sa Splitsko-dalmatinskom županijom i ministarstvima u slučajevima koji su ključni za Grad, posebice u slučaju Sunčani Hvar i problemu prometne povezanosti, a na štetu Grada i građana Hvara.

Najsvježiji primjer, navodi Domančić, je gradonačelnikovo ignoriranje obveze izrade programa i organizacije proslave 400. obljetnice najstarijeg komunalnog kazališta u Europi. Prema odluci Gradskog vijeća čitava godina trebala je biti u znaku hvarskog kazališta, a do druge polovice godine vijeću nije dostavljen ni nacrt proslave ovog velikog jubileja.

Pročitajte više