Prekinuto ponovljeno suđenje za ubojstvo Ive Stipetića: Kristijan Stojanović traži izuzeće tužitelja

Foto:GoogleMaps

U SPLITU je danas trebalo započeti ponovljeno suđenje Kristijanu Stojanoviću za teško ubojstvo 22-godišnjeg Ive Stipetića na Kočinjem brdu kod Klisa početkom prosinca 2010. godine, no sudac Slavko Lozina morao je raspravu odgoditi, i to zbog toga što je optuženi zatražio izuzeće tužiteljice Rene Laure i županijskog državnog odvjetnika u Splitu Michellea Squiccimarra.

Stojanović se požalio kako vode postupak na njegovu štetu, sugeriraju iskaze svjedocima i pokazuju im službene bilješke iz policije. O izuzeću bi trebao odlučiti glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan.

Splitski sud preuranjeno zaključio da je Stojanović ubio Stipetića?

Stojanović je koncem 2014. godine osuđen na 14 godina zatvora za ubojstvo Stipetića, no Vrhovni sud presudu je ukinuo te naložio ponovljeno suđenje pred izmijenjenim sudskim vijećem.

Drže da je vijeće suca Zorana Kežića pogrešno utvrdilo činjenično stanje te preuranjeno zaključilo da je on ubio Stipetića.

Stojanovića otkucao kum

Stojanović je zbog ovog ubojstva uhićen u svibnju 2013. godine nakon što ga je policiji otkucao njegov kum Ivica Šerić. Kazao im je kako se Stojanović za jednom večerom hvalio kako je hicima iz pištolja smaknuo Stipetića.

Presuda suca Kežića srušena je i zbog toga što je ocijenjeno kako je nekritički prihvaćen iskaz Stojanovićevog kuma, jer je u više navrata različito iskazivao. Po jednom verziji uz Stojanovića je prilikom smaknuća Stipetića bio i jedan poznati splitski redar, koji bi se trebao saslušati u ponovljenom postupku.

Na suđenje je danas došao otac pokojnog, dok se njegova djevojka ispričala zdravstvenim problemima.

Pročitajte više