Prekršajne prijave policija uručila i "organizatoru" antiprosvjeda, Mirt napustila Zagreb

Foto: Facebook, Hina

NAKON što je u četvrtak, dva dana prije prosvjeda, zagrebačka policija na razgovor pozvala aktiviste Marijanu Mirt i Dražena Heroića, jučer je Heroiću stigla prekršajna prijava. Točnije, dvije prekršajne prijave.

Prva se odnosi na prosvjed 21. veljače, a u njoj stoji da je Heroić počinio prekršaj Zakona o javnom okupljanju jer je organizirao mirno okupljanje, ali ga nije prijavio nadležnoj policijskoj upravi. Druga se odnosi na prosvjed 14. ožujka te ga se isto proziva organizatorom.

"To nije ništa utemeljeno, ne uzbuđujemo se previše oko toga", rekao nam je Heroić. Spomenuo je i kako je on dobio prijavu za prosvjed 21. veljače, dok su u isto vrijeme Glogoški i Klemm prijavu dobili samo za prosvjed 14. ožujka.

Prijava je vjerojatno podnesena i protiv Marijane Mirt, no ona je jučer napustila Zagreb kako bi se maknula od svega.

Hajka na Mirt

Prvo je dobivala prijetnje smrću, a ovog vikenda niz ekstremističkih portala te desničara s društvenih mreža objavilo je informaciju kako se na fotografiji koju dijele, a na kojoj se nalazi nepoznata ženska osoba s kokardom i noževima, nalazi upravo "organizatorica antibraniteljskih prosvjeda Marijana Mirt". 

 "Eto kako mediji kreiraju stvarnost - Nezavisno je plasirao 'moju' fotografiju i mogu se pohvaliti da su ostavili utisak! Upitala bih novinara - kurvino ustaško kopile koje je objavilo tekst - jel mu drago? Nego štakore... što me dođeš sam ubiti a ne da huškaš retardirane poluidiote?!", napisala je Mirt na svom osobnom Facebook profilu.



Podsjetimo, Heroić i Mirt u četvrtak su nam kazali kako je policija pokušala od njih izvući priznanje da su organizatori. "Inzistirali su cijelo vrijeme na organizaciji, pokušavali su nam prikačiti da smo organizatori.", kazao nam je Heroić. I Mirt nam je kazala isto. "Pokušavali su me povezati ne sam s tim prosvjedima nego i sa nekoliko njih prije. Pokušavali su na sve moguće načine implicirati svoje riječi u moje izjave, tako da sam im u jednom trenutku rekla ako sve znaju i imaju dokaze da im nisam potrebna te da ako nisam uhićena mogu otići, a neka oni sve nastave bez mene", ispričala nam je Mirt dodajući da ako bude prijavljena i osuđena da će morati u zatvor jer je nezaposlena.

Pročitajte više