Prevrnula se brodica s petero djece i dvoje odraslih, jedan muškarac se utopio

Foto: Jure Mišković / Cropix

OKO 13:15 sati u Ljubačkom zaljevu kraj otoka Paga prevrnula se brodica na kojoj je bilo petero djece i dvoje odraslih osoba. Jedna odrasla osoba u dobi od 40 godina smrtno je stradala u nesreći.

Navodno su u brodici bili strani državljani. Prema informacijama policije, jedna muška osoba se utopila nakon što se brod prevrnuo, dok su drugi muškarac i petero djece osnovnoškolske dobi uspjeli doplivati do obližnje hridi. Pomoć im je pružio nautičar koji se zatekao u blizini.

"Prema našim informacijama radilo se o brodici u kojoj je bilo ukupno sedam stranih državljana, dva odrasla muškarca i petero djece. U tom prevrtanju brodice utopio se jedan odrasli muškarac, dok su ostali spašeni na hridi, u čemu im je pomogao jedan nautičar koji je s gliserom naišao na njih", rekao je Elis Žodan iz zadarske policije.

Kako se neslužbeno doznaje, radilo se o njemačkim turistima, i to dvoje očeva od kojih je jedan bio s dvoje, a drugi s troje djece. Nesretni 40-godišnjak izvučen je na obalu gdje su ga pokušali reanimirati, ali bilo je prekasno.

U zadarskoj policiji pretpostavljaju da je naišao val i prevrnuo prenatrpanu brodicu dugačku četiri metra. Lučka kapetanija provodi istragu. 

Pročitajte više