Prezentacija knjige o Kleku: Tko od zastupnika digne ruku za ratifikaciju ugovora neka mu se sasuši ruka



"PREMIJER je govorio o biblijskim motivima, odnosno ruci koja bi se mogla u stanovitim okolnostima sasušiti. Gospodin je milostiv pa se nadamo da se to neće dogoditi premijeru, no ja moram reći i ovo. Da bilo koji saborski zastupnik posebno iz ovog dijela Hrvatske koji digne ruku za ovakvu ratifikaciju ugovora s Bosnom i Hercegovinom doista zaslužuje situaciju koju je premijer biblijski predvidio. Nezamislivo je da netko glasa za ovakvu jednu odluku", naglasio je danas Ivo Banac govoreći na predstavljanju knjige "Prijevara ili zabluda - Problem granice na području poluotoka Kleka".

> Vrh Kleka je hrvatski teritorij, evo dokaza!

Knjigu potpisuju tri autora Stjepan Ćosić, Niko Kapetanić i Nenad Vekarić, a na 164 stranice knjige koja je bogata dokumentima naglašava se kako "ne postoji ni jedan dokaz da su Veliki i Mali školj ikada pripadali Bosni i Hercegovini ni da je Bosna i Hercegovina ikad zatražila da postanu teritorijem te države!".

Banac je danas na predstavljanju knjige koja je izazvala veliki interes Dubrovčana kritizirao izjave Vlade kako je ratifikacija ugovora s BiH potrebna za ulazak u Europsku uniju.


"Ova odluka, je štetna za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Europu", rekao je Banac a autorima se u predstavljanju knjige pridružio i Željko Raguž, bivši načelnik općine Stolac inače pravnik.

"Ako odluka prođe i zaista u Saboru glasaju za ratifikaciju to će bit nepobitan dokaz da se radi svjesna protuustavna radnja", rekao je jedan od autora Nenad Vekarić. Za jednog od autora knjige Niku Kapetanića nezamislivo je da o granici s BiH neće glasati po principu dvotrećinske većine.

Gradonačelnik i Župan protiv ratifikacije

O knjizi koja je danas predstavljena u Dubrovniku govorili su i župan Dubrovačko – neretvanski Nikola Dobroslavić kao i gradonačelnik grada Dubrovnika Andro Vlahušić. Prema Dobroslaviću knjiga kao i sva dokumentacija pokazuje i dokazuje da su Veliki i Mali Školj te vrh Kleka hrvatski.

"Ne prihvaćamo ni  tezu da je ratifikacija sporazuma iz 1999. preduvjet gradnje Pelješkog mosta", rekao je Dobroslavić dok je Vlahušić govorio u osobno ime naglasivši da ne može pristati da se teritorij poklanja.

Pročitajte više