Prijatelji životinja danas prosvjeduju protiv ubijanja zdravih pasa: Hitno otvorite azile Dumovec i Noinu arku!

PRIJATELJI životinja prosvjedovat će na središnjem zagrebačkom Trgu. Aktivisti traže prestanak ubijanja zdravih pasa od strane veterinarske inspekcije te hitno otvaranje azila Dumovec i Noina arka.

> Teške optužbe Prijatelja životinja: Inspektori ulaze u stanove i ubijaju pse pred djecom koja vrište

> Vlasnik eutaniziranog psa: Usmrtili su ga i spremili u najlonsku vrećicu; Ministar Jakovina tvrdi da je sve po protokolu

Mirnim prosvjedom koji počinje u 13 sati na Trgu bana Jelačića Prijatelji životinja žele zaustaviti akciju veterinarske inspekcije, koja se, tvrde, događa pod izlikom zaštite zdravlja životinja i ljudi. Ističu da u skloništima Dumovec i Noina arka bjesnoća nije dokazana i traže hitno otvaranje azila.

U udruzi namjeravaju podnijeti kaznenu prijavu protiv veterinarskih inspektora koji nastavljaju s eutanaziranjem pasa.

Podsjetimo, resorni ministar Tihomir Jakovina zatražio je detaljna izvješća o usmrćivanju 40-ak životinja zbog suzbijanja bjesnoće. Potvrdio je da je 7 pasa ubijeno u domu udomitelja.

"Osobno ćemo iz kabineta kontaktirati sve udomitelje, odnosno sve vlasnike i u razgovoru s njima ću utvrditi  jesu li bili obaviješteni, jesu li dali pristanak i je li to napravljeno od strane službenih veterinara poštujući sva pravila struke", naglasio je ministar Jakovina.

Izvješće bi trebalo pokazati je li bilo propusta u postupanju veterinarske inspekcije.

Pročitajte više